Afbeelding
eigen foto

Nieuwe dichtbundel van Tjitske Buwalda

Cultuur

KAMPEN - Van de Kamper schrijver/dichter Tjitske Buwalda verschijnt op 8 januari ‘Muizenissen’, een bundel met 70 verhalende gedichten. 

Buwalda hierover: “Mijn gedichten zijn uitvloeisels van gedachten, veelal verhalend, ontsproten uit observaties en overpeinzingen. Ik kijk met verwondering naar het leven en vooral naar wat de mens ervan maakt.” Zij beschrijft in de gedichten gebeurtenissen die haar bezighouden. Zo zijn er gedichten over Kampen, maar ook over haar geboorteplaats Gorkum.

Buwalda heeft met haar gedichten diverse prijzen gewonnen. In 2018 kreeg zij een nominatie voor haar inzending over Kampen toen zij een gooi deed naar de titel Stadsdichter van Kampen. Eveneens in 2018 kreeg ze een eervolle vermelding voor haar inzending voor de Gorinchemse Literatuurprijs en in 2019 won zij een wedstrijd die was uitgeschreven door Poëzieroute Gorinchem. 

Tjitske Buwalda had haar bundel ‘Muizenissen’ graag in het Literair Café in ’t Kroegje aan de Geerstraat willen presenteren, maar door de coronasituatie wordt dit uitgesteld of verplaatst naar een ruimere locatie. ‘Muizenissen’ is verschenen bij uitgeverij Boekscout en kost € 16,99.

Fred Sollie