Gedichten van een jonge vrouw, Jennifer Frijlink
Gedichten van een jonge vrouw, Jennifer Frijlink (foto: Maarten van Gemert)

Jennifer Frijlink debuteert met ’Gedichten van een jonge vrouw’

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – Op haar veertiende begon ze met songteksten schrijven en al jaren loopt ze met het idee voor een boek in haar hoofd. Tot een ongeluk dat hoofd stilzette, net als het tijdsgewricht van dit moment. Beide onderwerpen komen voor in de vele gedachten die Jennifer Frijlink (25) aan het papier van haar eerste gedichtenbundel heeft toevertrouwd. Een debuut dat startte op therapeutische basis.

“Geen gedichten maar verhalen. Haar eigen ervaringen op papier vertalen.” In vloeiende dichtvorm heeft Frijlink op de achterkant van de bundel een autobiografie geschreven. ”Ze moest revalideren, omdat haar hoofd niet meer kon relativeren.”
Vrijdag 9 oktober presenteerde Frijlink haar dichtbundel bij Boekhandel Bos en geeft ze als schrijfster haar eerste interview aan Kamper Nieuws. Precies een jaar nadat een white board op haar hoofd viel. Als jonge NAH-patiënt ”zei de arts tegen haar: ’Kop op, je hebt nog zoveel te winnen’ en van die woorden vormde zij zinnen.”


Jennifer Frijlink legt haar eerste boeken neer bij Boekhandel Bos (foto: Maarten van Gemert)

Eigen beheer
De vriend van Jennifer Frijlink, Jasper van Lente, ging op zoek naar een uitgever en vond Boekscout geïnteresseerd en bereid tot publicatie. Die uitgeverij biedt de mogelijkheid van ’printing on demand’ en de uitgave van een boek ’in eigen beheer’. Van Lente ontwierp de omslag en Frijlink pakte de promotie op. Inmiddels ligt de bundel bij Vivant in Hasselt en in Zwolle bij Waanders in de Broeren. Bij Boekhandel Bos in haar eigen woonplaats legde ze een eerste stapeltje neer.
De titel bedacht ze samen met de uitgever. De debutante hoopt mensen te kunnen inspireren, dat mensen een kort momentje kunnen pakken, zoals ze het zelf zegt. Die momentjes kunnen een korte glimlach opleveren maar ook tot nadenken stemmen voor de rest van de dag. De onderwerpen, oftewel de gedachten die door Jennifer kunnen vloeien zoals door ieder mens, lopen zeer uiteen. Van alledaagse zaken tot dingen die ons raken - in de liefde en de huidige coronacrisis.
”Toen het af was, verscheen er een lach op haar gezicht. Daar lag het dan, haar eerste gedicht.”


Bepaalt beslist

Het is de manier van kijken die bepaalt

Bepaalt je rust
Bepaalt je creativiteit
Bepaalt je geluk
Bepaalt je gedachten

Het is de manier van kijken die bepaalt, maar jij beslist

Of het je rust geeft
Of het je creatief maakt
Of het je geluk brengt
Of het je gedachten laat denken

Het is de manier van kijken die bepaalt wat jij beslist

(fragment uit ’Gedichten van een jonge vrouw’, Jennifer Frijlink, ISBN 978-94-6403-620-6)


..

..


Jennifer Frijlink legt haar eerste boeken neer bij Boekhandel Bos