Kunstenaars Heidi Pasterkamp, Bert van der Sluijs en Daan Jilesen.
Kunstenaars Heidi Pasterkamp, Bert van der Sluijs en Daan Jilesen. foto aangeleverd

Kamper kunstenaars zoeken vaste locatie voor exposities

Cultuur

KAMPEN - De tentoonstellingen van de expositie-estafette ‘Hoogtij 2.O’ in toonzaal Huize Maria aan de IJsselkade worden goed bezocht. Ieder weekend exposeert daar een duo Kamper kunstenaars, die tevens aanwezig en aan het werk zijn. 

Toonzaal Huize Maria is een tijdelijk onderkomen voor exposities. De kunstenaars Heidi Pasterkamp, Bert van der Sluijs en Daan Jilesen zijn op zoek naar een vaste locatie. Ze willen graag een vaste plek in de binnenstad om zo zichtbaar te zijn voor het publiek en voor toeristen. 

De kunstenaars verwachten dat Kampen meer jong talent gaat aantrekken in de toekomst. Bert van der Sluijs van toonzaal Huize Maria: “Zwolle wordt steeds voller en duurder. Zij zouden kunnen uitwijken naar Kampen. Het verdwijnen van de academies uit Kampen leidde tot een verschraling in het culturele aanbod. Toch bleef de behoefte aan cultuur onverminderd bestaan. Wij hopen op bijval van overheden en bedrijfsleven zodat zij hierin gaan investeren. Zij moeten inzien dat deze ontwikkeling van grote waarde is. Dat is nog wel een ding, want als je alleen maar rekent kom je nergens”.

Fred Sollie