Filmhuis in aangepaste vorm weer open!

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Filmhuis Kampen wordt geheel door vrijwilligers gerund en mede daarom betekenen de huidige corona maatregelen veel voor ons.

Het Filmhuis huurt het “Vestzaktheater’ als filmzaal van de Stadsgehoorzaal.

De Stadsgehoorzaal heeft er voor gekozen om ‘testen voor toegang’ middels de Corona Check App toe te gaan passen voor alle voorstellingen in hun pand, dus inclusief de filmzaal waar wij gebruik van maken.

Concreet betekent dit voorlopig voor alle bezoekers dat men een coronatoegangsbewijs nodig heeft om naar een filmvoorstelling van FHK te kunnen gaan. Dit geldt ook voor onze vrijwilligers.

Niet alle vrijwilligers en bestuursleden van FHK staan achter deze maatregel. Dit betekent dat een gedeelte van de vrijwilligers niet ingezet kan worden, of ingezet wil worden, op de filmavonden. Daarnaast heeft een aantal bestuursleden er vanwege deze maatregel voor gekozen om hun taken en functies (tijdelijk) neer te leggen.

In gezamenlijkheid is in de meest recente bestuursvergadering wel besloten om toch films te gaan vertonen om daar een groot gedeelte van ons trouw terugkerend publiek mee te willen dienen. Wel zal dit in eerste instantie om het weekend plaatsvinden i.v.m.  de inzetbaarheid en belasting van de overgebleven vrijwilligers. De 1e filmvoorstellingen zijn op 17 en 18 september a.s., zie onze website www.filmhuiskampen.nl voor programmering,  informatie en reservering.

We proberen sowieso onze groep vrijwilligers (met name technici) op termijn weer uit te breiden om dan weer op volle kracht te kunnen draaien. Binnenkort volgen oproepen daartoe, misschien is het iets voor u of kent u iemand…

Wij beseffen dat aan de omstandigheden waaronder we nu films gaan draaien veel kanten zitten, waarover zeer verschillend wordt gedacht.

Net als iedereen hopen wij dat filmbezoek snel weer onbeperkt mogelijk is voor iedereen!

Bestuur Filmhuis Kampen