Afbeelding
Piet Bergstra

SLACHTOFFERS WORDEN KWIJTGESCHOLDEN

Ingezonden Ingezonden

In januari vroeg GBK er al aandacht voor. Nu is het zover: het college van b&w heeft besloten dat de schulden bij de gemeente van erkende gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire worden kwijtgescholden.
 

Het gaat om schulden bij gemeentelijke belastingen en het sociaal domein, die zijn ontstaan voor 1 januari 2021. Voor de gemeentelijke belastingen gaat het op dit moment om ongeveer € 6.000, voor het sociaal domein om ongeveer € 20.000.

Piet Bergstra: “Mooi dat het college dit heeft besloten. In januari gaf het college op mijn vragen al aan dit op te zullen pakken. Nu is het dan zover. Ik hoop van harte dat betrokkenen daar iets aan hebben. Wat wel een schok voor mij was: in januari ging het aanvankelijk nog om 14 inwoners. Nu blijken het er 58 gedupeerden voor in aanmerking te komen. Dat laat zien hoe groot deze waanzin is. Ik vraag mij wel eens af waar dit ophoudt”.

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44