Afbeelding
BrugMedia

Column Johan van der Kolk: ‘Ik zie mooie voorbeelden van creatief ondernemerschap’

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

Ik citeer in de kop een uitspraak van onze economie wethouder Geert Meijering die hij uitsprak in een videoboodschap op de dag van de ondernemer. De bezorgdheid die hij in zijn video over ondernemend Kampen uitsprak is terecht en kan ik beamen. Lokaal spreek ik verschillende ondernemers, de een weet niet of zijn bedrijf in januari nog bestaat, de ander heeft juist veel meer handel door de corona. 

Vanuit mijn bestuurdersrol in een landelijke branchevereniging, krijg ik verschillende telefoontjes of videocalls om advies of om simpelweg even te sparren. Vaak heb ik wel een passende oplossing, maar niet altijd en helaas bestaat er geen handboek “hoe om te gaan met de corona crisis”. 

Met een beetje creativiteit bedenk je dan toch samen een oplossing. Niet altijd ideaal, maar niets doen is al helemaal geen oplossing.

Helaas bestaat er geen handboek: hoe om te gaan met de coronacrisis

Uiteraard zijn er ondernemers die werkelijk geen enkele invloed kunnen uitoefenen op wat hen nu gebeurt. Moet je als ondernemer je deuren dicht doen, dan kun je al niet veel. Maar positief als ik zelf altijd probeer te zijn, krijg ik veel energie van die ondernemers die dan toch creatief ondernemen. Ook in Kampen zie je hiervan mooie voorbeelden voorbijkomen.

Ook binnen BrugMedia maken wij uitdagende tijden mee, omzetten staan onder druk en daardoor moet je blijven ondernemen. Tegen de stroom in hebben wij een nieuw creatief concept bedacht, dat in januari live zal gaan. In mijn enthousiasme deel ik dan mijn idee bij mensen die dicht bij mij staan. Ik hoor dan veel redenen om het vooral niet te doen, vaak zijn dat voor mij de prikkels om het juist wel te gaan doen. Het is net een triatlon, zou het makkelijk zijn, dan zou iedereen het doen. Gewoon hard werken en trainen en dan gaat het meestal vast lukken, zowel met dat nieuwe concept als die triatlon van volgende jaar. Om Geert zijn woorden dan toch nog maar eens te gebruiken: creativiteit is de sleutel om verder te komen. Ga eens in gesprek met een andere ondernemer, iemand van buiten je branche heeft misschien wel de juiste ondernemerstip. 

In dit nummer ook volop tips, laat je inspireren en veel leesplezier toegewenst. Wil je eens creatief sparren hoe wij jou misschien verder kunnen helpen, bel gerust en kom (corona proof) een bak koffie drinken. Voel je welkom.

Ondernemende groet,

Johan van der Kolk

Commercieel Directeur BrugMedia