Het gebouw van The Learning Network in Kampen, voorheen Van Dijk Boekhuis.
Het gebouw van The Learning Network in Kampen, voorheen Van Dijk Boekhuis. Foto: Nick de Vries.

Het Kamper Studystore stopt per direct met leveren boeken

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

KAMPEN - Het Kamper bedrijf Studystore staakt per direct haar activiteiten. Dit besluit volgt op chaotische periode waarin talloze studenten lang op hun boeken moesten wachten. Studystore was sinds 2003 onderdeel van Van Dijk Educatie en werd in 2017, samen met Van Dijk overgenomen door TowerBrook die het bedrijf omdoopte tot The Learning Network. Dit bedrijf heeft vestigingen in Kampen (het oude Van Dijk Educatie) en België.

Door het besluit komen zo’n 26 medewerkers op straat te staan. Zeventien medewerkers zijn direct in dienst bij Studystore en 9 medewerkers zijn indirect betrokken. The Learning Network onderzoekt de mogelijkheden om een gedeelte van de Studystore-activiteiten over te dragen aan marktpartijen.

Studystore draaide al in 2022 een slecht jaar met vele problemen rondom levering en communicatie. In januari van dit jaar bleek dat deze problemen nog steeds niet opgelost waren. Toen is besloten de activiteiten definitief te staken. Studystore gaat proberen om alle gedane bestellingen en/of annuleringen op een gedegen manier af te handelen.

Studystore was sinds 2003 onderdeel van Van Dijk Educatie en werd in 2017, samen met Van Dijk overgenomen door TowerBrook die het bedrijf omdoopte tot The Learning Network (TLN). TLN gaat zich met de merken VanDijk en Studieshop.be nu volledig richten op leveranties en diensten voor het Voorgezet Onderwijs in Nederland en België. CEO Natascha van Nieuwenburg is teruggetreden als voorzitter van de directie. TLN hoopt binnen enkele weken een nieuwe directie aan te kunnen kondigen.

Studystore was onderdeel van The Learning Network en richtte zich op het Hoger Onderwijs. The Learning Network is al ruim 80 jaar de grootste educatieve dienstverlener in Nederland. Het bedrijf levert jaarlijks meer dan 12 miljoen studieboeken en 4 miljoen digitale licenties aan leerlingen van het vo, mbo, hbo en wo. De tak van Van Dijk’s Boekhuis is de oudste en ontstond in 1937 toen W.C. van Dijk de eerste winkel van het Overijsselse Boekhuis opende aan de Broederstraat in Kampen.

Nick de Vries

Afbeelding
Verdachte van moord op dochter na sprong in IJssel naar Pieter Baan Centrum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met betaalpas of creditcard in bussen OV-regio IJsselmond Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
N50 Kampen – Kampen Zuid: werkzaamheden en verkeershinder van 3 tot 17 mei Algemeen 18 uur geleden