Geert Meijering (m) in gesprek met Go-Ahead-voorzitter Theo Rietkerk (l).
Geert Meijering (m) in gesprek met Go-Ahead-voorzitter Theo Rietkerk (l). Foto: Tennekes

Wethouder Meijering: ‘Binnen nu en vijf jaar moet de nieuwe Reflexhal er staan’

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Geert Meijering is sinds 2014 actief als sportwethouder en is bezig aan zijn tweede periode. De afgelopen jaren is er veel gebeurd. De realisatie van nieuwe sportaccommodaties, de totstandkoming van het sportakkoord, het afronden van de bezuinigingen op sport en de coronacrisis. De Brug blikt met de wethouder terug en kijkt vooruit. Vandaag het derde en laatste deel.

Vorig jaar december loofde voorzitter Tonny Zweers van Sportraad Kampen de samenwerking met de gemeente. Wethouder Meijering is positief over de rol van Zweers.

Belangrijkere rol sportraad

“Ze gaat al heel lang mee en is het gezicht van de sportraad. Maar ik merk ook dat ze bezig is om sterke mensen om zich heen te verzamelen om daarmee ook sterke adviezen van anderen bij de sportraad te betrekken. Het zijn mensen die ook echt de samenwerking zoeken met de gemeente, Tonny doet dat ook”, aldus Meijering.

“Hiermee willen we als Sportservice Kampen en Sportraad Kampen de prioriteiten bepalen voor de sport in Kampen voor de komende jaren. Waarin we ook steeds meer in de positie komen dat de sportraad veel meer is dan een belangenbehartiger voor verenigingen. Misschien ook wel de eerste adviseur van de gemeente als het gaat om sportbeleid. Ik ben blij met deze ontwikkelingen. De sportraad heeft al een heel goede rol gespeeld bij de ontwikkeling van het sportakkoord in de afgelopen anderhalf jaar. Je ziet dat dat bij hen, de gemeente en sportservice Kampen naar meer smaakt om het vervolg goed te doen.”

Nieuwe volleybalhal

Wat betreft sportaccommodaties is Reflex een actueel item. Wanneer gaat de volleybalvereniging in een nieuwe hal spelen? “Binnen nu en vijf jaar moet de nieuwe Reflexhal er staan. Daar spelen een aantal zaken een rol. Landstede moet het willen, de groep achter het Ichthus College. De gemeente moet het mogelijk maken en Reflex moet het echt van harte willen en een fatsoenlijke bijdrage leveren. Reflex heeft een goed bestuur met mensen die hiermee bezig zijn”, aldus Meijering.

Toekomstbestendig

De wethouder bewaart mooie herinneringen aan de Reflexhal. “Ik heb er tot mijn 21ste gespeeld. De sfeer en ambiance zijn ongeëvenaard, het thuisvoordeel is enorm. Tegelijk snapt iedereen dat er een keuze moet worden gemaakt. De hal renoveren of ergens een nieuwe hal bouwen. Ik heb begrepen dat ze nu al een hogere hal nodig hebben. En als je dan aan de Jan Ligthartstraat een mooie ontwikkeling kunt krijgen waar nieuwbouw kan plaatsvinden, waar een sporthal kan worden neergezet. Waarmee de vereniging dertig jaar vooruit kan. Een zaal die optimaal gebruikt wordt omdat leerlingen er overdag gymles kunnen krijgen, dan moet je daar altijd voor gaan. Mijn wens is dat er een prachtige toekomstbestendige accommodatie wordt neergezet die dezelfde sfeer heeft als de huidige Reflexhal”, aldus Meijering.

Nostalgie

De wethouder begrijpt de nostalgische gevoelens die er leven omtrent de Reflexhal. “Maar de vereniging gaat er echt wel voor zorgen dat die sfeer in de nieuwe hal weer terugkomt. De sfeer in de Reflexhal is uniek, maar als je de hal fiks moet verbouwen en renoveren, dan is het de vraag of je het oude vertrouwde wel kunt behouden. Het dak is veel te laag en de ruimte rondom het veld te klein. Daar moet je dan wat mee.”

Flexibele planning kunstgras

Dit jaar wordt bij Go-Ahead Kampen nieuw kunstgras aangelegd op het hoofdveld. “Dat is in de begroting geregeld”, aldus Meijering die aangeeft dat hij samen met de verenigingen wil toewerken naar een meer flexibele planning wat betreft de aanleg van kunstgras. “Gemiddeld gaat een kunstgrasveld tien jaar mee, maar het is sterk afhankelijk hoe intensief een veld wordt gebruikt. We willen alleen iets vervangen als het echt nodig is. Daar willen we samen met de verenigingen een verbeterslag in maken.”

Meer geld voor onderhoud

Meijering heeft nog meer wensen. Hij zou graag meer geld willen om sportvelden beter te onderhouden. “Het huidige budget is heel beknellend”, aldus de sportwethouder, die tot slot zijn laatste wens uitspreekt. Hij hoopt op een dusdanige samenwerking tussen verenigingen dat kinderen pas later hun favoriete sport hoeven te kiezen en lange tijd verschillende sporten kunnen beoefenen. “Misschien is dat een droom voor over dertig jaar, maar het is wel iets wat ik echt zou willen. Een stip aan de horizon.”

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29