Willard Visscher haalt doeltreffend uit namens Olympia '28 in de thuiswedstrijd tegen VIOS Vaassen op 26 oktober 2019.
Willard Visscher haalt doeltreffend uit namens Olympia '28 in de thuiswedstrijd tegen VIOS Vaassen op 26 oktober 2019. Foto: Jan Bruins

’s-Heerenbroek verrast met binnenhalen Willard Visscher en Jonno Pruim

· leestijd 2 minuten Sport

’S-HEERENBROEK - Bij ’s-Heerenbroek keren twee bekende namen terug. Willard Visscher (23) en de 24-jarige Jonno Pruim spelen komend seizoen bij de vierdeklasser. Visscher komt over van Olympia ’28 en Pruim van IJVV. Met name de terugkeer van Visscher is opvallend. Hij is al jarenlang een van de sleutelspelers bij derdeklasser Olympia ’28. “Dit is een welkome versterking”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

De terugkeer van Visscher speelde al geruime tijd. In de winterstop had Van den Burg al een gesprek met de speler. Enkele weken geleden ging hij ook in gesprek met Pruim. Uiteraard is de trainer van ’s-Heerenbroek in zijn nopjes met de komst van Visscher en Pruim. Met dit tweetal worden een kwaliteitsinjectie en veel ervaring toegevoegd aan de selectie van ’s-Heerenbroek.

“Het is erg mooi dat deze jongens terugkeren op het oude nest. Het is een compliment voor de ontwikkeling van het team in de afgelopen periode dat deze spelers graag voor ’s-Heerenbroek willen voetballen, ondanks het feit dat ze in een lagere klasse gaan spelen. Dat is een compliment waard voor alle spelers. Dit is spontaan gegaan. Dat is zo mooi”, aldus Van den Burg. Eerder koos Björn Wezenberg er ook al voor om terug te keren bij ’s-Heerenbroek. “De concurrentie binnen de groep wordt zo alleen maar groter, wat voor de ontwikkeling van de spelers prima is. Naast het feit dat Jonno en Willard weer met hun vrienden worden ‘herenigd’, hebben ze met hun ervaring op een hoger niveau en kwaliteiten een meerwaarde voor het team.”

Visscher speelde zijn hele jeugd op het middenveld van ’s-Heerenbroek en drie jaar in de senioren. Op jonge leeftijd maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van ’s-Heerenbroek. Zijn goede spel leverde hem een overstap op naar Olympia ‘28, uitkomend in de derde klasse. In Hasselt groeide Visscher uit tot publiekslieveling. In Hasselt was hij een van de dragende spelers van het team. Het vertrek van Visscher is voor Olympia dan ook een aderlating.

“Na maanden lang door Freddie te zijn platgebeld, ben ik blij dat ik akkoord heb gegeven aan ’s-Heerenbroek. Dit scheelt me minstens een kwartier per week,” grapt Visscher. “Maar zonder gekheid, ik zie er naar uit om weer voor ‘s-Heerenbroek te spelen.”

Ook Jonno Pruim keert terug naar de club van zijn jeugd. Pruim speelde de afgelopen seizoenen veelvuldig in de basis bij IJVV. In de jeugd was hij ook al actief bij de ’s-Heerenbroek en hij speelde twee seizoenen in de senioren. Hij trok de aandacht van DOS Kampen en vertrok naar Sportpark de Maten. Een jaar later stak hij de weer de IJssel over en ging spelen bij IJVV. Na vier seizoenen IJsselmuiden vertrekt hij bij IJVV. Mede vanwege het aantrekken van enkele nieuwe aanvallers ziet Pruim weinig perspectief voor zichzelf op Sportpark Den Uithoek. Mede door het veelvuldig aanmoedigen van zijn vriendengroep besloot Pruim om terug te keren naar ’s-Heerenbroek. De club waar hij goede herinneringen aan heeft, onder andere vanwege de succesvolle jaren onder Anton Visscher, met een kampioenschap bij de B’s en zijn debuut in het eerste. Pruim heeft enorm veel zin om weer voor ‘s-Heerenbroek te spelen en kijkt er naar uit om weer met z’n vrienden op het veld te staan.

Met deze twee spelers heeft Heerenbroek goede zaken gedaan voor komend seizoen. “Dit is een welkome versterking”, aldus Van den Burg, die echter vooral de wens uitspreekt dat er volgend seizoen weer normaal kan worden gevoetbald. “Ik hoop dat we in het komende seizoen alle wedstrijden kunnen spelen. Dan hebben we al een topseizoen gehad.”

Gerard Meijeringh