Kim Spronk in actie tijdens de regiokampioenschappen in IJsselmuiden.
Kim Spronk in actie tijdens de regiokampioenschappen in IJsselmuiden. Foto Tennekes

Deltaruiters genieten in de buitenlucht van primeur

· leestijd 1 minuut Sport


(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Rijvereniging de Deltaruiters hield afgelopen weekeinde voor het eerst een regiokampioenschap in de buitenlucht. Een kleine tweehonderd deelnemers kwamen in actie bij de Overijsselse kampioenschappen.

Rijvereniging De Deltaruiters profiteert volop van de voordelen van de nieuwe accommodatie. De manege leent zich uitstekend voor het organiseren van evenementen en dat geldt ook voor de buitenbak. 

Door het coronavirus kon de rijvereniging uit IJsselmuiden lange tijd geen evenementen organiseren, maar door de versoepelingen mogen er eindelijk weer wedstrijden worden georganiseerd. Goed nieuws voor de Deltaruiters. De vereniging kon zich opmaken voor twee speciale weekenden met regiokampioenschappen. 

Vrijdag waren er in IJsselmuiden regiokampioenschappen voor paarden en pony’s in de zwaarste klassen. Een dag later werden de regiokampioenschappen springen voor paarden afgewerkt. 

Voorzitter Egbert Henniphof van de Deltaruiters kijkt tevreden terug. “Het is prima verlopen. Er was een mooie publieke belangstelling en gelukkig waren er geen ongelukken. Komende vrijdag en zaterdag gaan we verder met de regiokampioenschappen met het springen bij de pony’s. Iedereen is welkom, de koffie staat klaar”, aldus Henniphof.
De Overijsselse kampioenschappen zijn verdeeld over Urk en IJsselmuiden. “Dat heeft er mee te maken dat ruiters op zand willen rijden en niet op gras. Ruiters gaan tegenwoordig voor kwaliteit. Zand kun je zo vlak maken als je zelf wilt, terwijl grasland niet zo vlak is. Ruiters stellen steeds hogere eisen. Daarom kun je dit soort evenementen niet meer in een weiland houden. Op gras kun je meerdere parcoursen kwijt, maar als je maar één ring hebt, kan dat niet. Dan moet je de boel uit elkaar trekken. Er was nog even sprake van dat we de regiokampioenschappen in vier weekenden in IJsselmuiden zouden houden, maar daarmee duurde het allemaal te lang.”

In IJsselmuiden en op Urk kwamen diverse Deltaruiters in actie. Maxime van Dijk wist vrijdag een zesde plek te behalen in de Z1 met haar paard Kokulan. Een dag later werd Roselyn Slendebroek dressuurkampioen in de klasse L1-A/B met haar pony Goldberg’s Chilayne. Met haar pony Sparkey’s Dream werd ze vierde in de klasse B-A/B. Lisanne van den Berg werd regiokampioen in de klasse B-D/E. Jolijn van Niel mocht de regiotitel in ontvangst nemen in de klasse L2-D/E met haar pony Bram. In de klasse M1 zijn Kaylee Schiphorst met Sultaatik’s Al en Ilse Nora Bliek met Floris reservekampioen geworden. Alle dames hebben zich geplaatst voor het NK. 

In IJsselmuiden eindigde Koen Westendorp als vierde bij het Z-springen.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29