Afbeelding
Foto: Wilma Frentz

Jolien Felix pakt met ‘Goldi’ Overijsselse titel

· leestijd 1 minuut Sport


URK - Jolien Felix uit IJsselmuiden is afgelopen weekeinde prima voor de dag gekomen bij de regiokampioenschappen op Urk. Met haar pony Golden Challege behaalde ze de Overijsselse titel. Met het paard Amos eindigde ze als vijfde.

Op de Overijsselse kampioenschappen voor pony’s, die gehouden werden op Urk, wist Jolien Felix met haar pony Golden Challenge een sterke proef neer te zetten.

De hoofdjury bij C was lovend: “Genoten van je proef en een zeer talentvolle pony”, was de positieve boodschap van de jury voor Jolien Felix. 

Op het protocol van Jolien Felix en Goldi -hoe de pony op stal genoemd wordt- werd meerdere keren het cijfer acht genoteerd voor onder andere de uitgestrekte draf, eenvoudige wissels en keertwendingen in stap.

Onderaan de streep stond het mooie percentage van 71, 4 procent. Met deze score behaalde Jolien Felix een ruime overwinning in de koningsklasse van de pony’s Z2. 

Op Urk sloeg ze een dubbelslag. Naast de Overijsselse titel, wist ze ook een plaats te veroveren op het Nederlands kampioenschap, zodat ze straks de provincie Overijssel mag vertegenwoordigen op het NK. Dit evenement wordt eind augustus verreden in Ermelo. 

Naast haar pony Golden Challenge reed Jolien Felix ook het paard Amos van haar oudere zus. 

‘Ik word al wat langer en om straks de overgang naar de paarden zo vloeiend mogelijk te laten gaan, rijd ik nu al een paar keer op haar paard. Omdat het eigenlijk al best goed gaat, hadden we besloten om ook met hem de kampioenschappen te rijden”, aldus Jolien Felix. 

“We hadden nog niet heel vaak getraind en nog maar twee keer een wedstrijd gereden. Gelukkig heeft Amos al veel ervaring en klikt het goed tussen ons, waardoor we een goede proef konden rijden”, aldus Jolien Felix. 

In het eindklassement werd de nog maar 14-jarige Felix vijfde in in een deelnemersveld van 36.  

“Ik sta nu eerste reserve voor het Nederlands kampioenschap, dus stiekem hoop ik natuurlijk dat iemand op vakantie gaat tijdens het Nederlands kampioenschap, zodat ik kan starten”, aldus de IJsselmuidense. 

Gerard Meijeringh