Afbeelding
Foto: Wesley Fotografeert

SASK is VV Kampen dankbaar voor steun in coronatijd

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Als je door corona in een lastige situatie zit, ben je blij met een handreiking van een ander. Stichting Aangepast Sporten Kampen (SASK) kon voor trainingen de afgelopen maanden terecht bij VV Kampen. Vorige week dinsdagavond vond SASK het tijd om wat terug te geven.

Vorig jaar december kon SASK niet meer voetballen in de zaal door de coronamaatregelen. “Dan weet je dat je buiten wat moet doen. Toen heb ik contact gezocht met Ron (Diender, voorzitter VV Kampen)”, aldus Arie Lugthart, coördinator zaalvoetbal van SASK. 

Dat resulteerde in een vruchtbare samenwerking. Vanaf april konden de voetballers van SASK trainen op de strook voor de kantine bij VV Kampen. “We hebben niks betaald. Geweldig”, lacht Lugthart. “Wij hebben korting gekregen, omdat we niet op de velden mochten. Dan is het wel heel lullig om Arie te laten betalen. Als kleine verenigingen moet je elkaar helpen”, aldus Diender.
Vorige week dinsdag stond de laatste SASK-training op het programma. Een mooie gelegenheid voor SASK om VV Kampen te bedanken. De club werd beloond met een prachtige officiële wedstrijdbal. Vervolgens werden de voetballers ook nog in het zonnetje gezet. Alle spelers van SASK kregen een medaille. Dat zorgde voor stralende gezichten op het veld.

Vanaf 7 september gaan de voetballers van SASK weer de zaal in. “Vanaf april volgend jaar kunnen jullie hier weer lekker op het veld trainen”, opperde Diender. Een prachtig voorbeeld van hoe clubs elkaar kunnen helpen in moeilijke tijden.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39