Cor Bottenberg bij het hoofdveld van zijn nieuwe club.
Cor Bottenberg bij het hoofdveld van zijn nieuwe club. Foto: Gerard Meijeringh

Cor Bottenberg aan de slag als assistent bij VV Kampen

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Cor Bottenberg slaat als trainer een nieuwe weg in. De Kampenaar is al twaalf jaar werkzaam als teammanager/assistent bij het tweede elftal van DOS Kampen, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. Die heeft hij gevonden bij de buurman. Bottenberg gaat aan de slag als assistent-trainer bij VV Kampen en gaat samenwerken met de nieuwe hoofdtrainer Jeroen Kloekke.

Het kan raar lopen in het leven. Enkele maanden eerder speelde hij nog een rol in de zoektocht van Kampen naar een nieuwe hoofdtrainer. Bottenberg kwam met de naam Jeroen Kloekke en na enige tijd werd die vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer bij Kampen.

"Ach, dat is allemaal een beetje dik aangezet. Alex Bakker (Alexander Bakker, bestuurslid technische zaken bij VV Kampen, red.) heeft me gevraagd of ik een geschikte trainer wist voor Kampen. Ze zochten een jonge ambitieuze trainer. Dan ga je nadenken. Jeroen Kloekke heb ik meegemaakt als trainer bij de tegenstander. Het leek me wel een geschikte trainer. En nu ga ik met hem samenwerken", lacht Bottenberg.

Het tweede team van DOS Kampen speelde vorig jaar oktober tegen WVF 2 voordat de competitie in het slot ging. “Dat was de laatste officiële wedstrijd en toen stonden we tegenover hem. Deze wedstrijd hebben we in ons voordeel beslist”, zegt Bottenberg.

Bottenberg is bezig aan zijn twaalfde seizoen bij het tweede team van DOS Kampen. Hij werkte samen met verschillende trainers. Emiel Diender is het meest blijven hangen. "Hem hoefde ik niets te leren. Ik moest hem eerder afremmen om bijzaken te laten lopen", aldus Bottenberg.

Na twaalf jaar vond hij het tijd voor wat anders. "Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan, maar ik voelde dat de meerwaarde wegebde. Dan kun je twee dingen doen. Of je blijft erin rondhangen of je gaat op zoek naar een andere uitdaging. Ik heb gekozen voor de tweede optie en dat heb ik bij DOS neergelegd. Ik heb met Jan de Vries gepraat en toen ontstond het idee om wat bij Kampen te gaan doen."

DOS heeft een samenwerkingsverband met Kampen. DOS wilde graag een afvaardiging in de staf. Dat is met Bottenberg als assistent ingevuld. "Ik ben al 39 jaar lid van DOS, dus je mag me gerust een dosser noemen”, grapt Bottenberg. "Maar het is straks wel even anders. Een andere club en een ander team."

Bottenberg kijkt uit naar zijn nieuwe functie. "Het is spannend om met een nieuwe trainer samen te gaan werken. Samen moeten we de kantellijnen bepalen en samensmeden tot een trainersstaf zoals die moet zijn. Ik heb tegen Jeroen Kloekke gezegd dat hij me mag gebruiken en in de goede zin van het woord misbruiken. Met de laatste bedoel ik: Alles uit me halen waar je wat aan hebt.”

Bestuurslid Alexander Bakker van Kampen laat weten 'uitermate blij' te zijn met de komst van Cor Bottenberg. Sander Dam komt ook in de staf van Kampen. Hij gaat aan de slag als keeperstrainer.

Gerard Meijeringh

Een groene sprinkhaan.
Lezing over insecten bij Natuurbeschermingsvereniging IJhorst Staphorst Algemeen 23 feb, 09:37
Jaap en Mark Mateboer onthullen de nieuwe ruit met het oude glas-in-lood
Glas-in-loodramen Schepman deels gered, gerestaureerd en herplaatst Algemeen 22 feb, 21:21
Afbeelding
Voorbeschouwing SV Zalk - SV Marienheem Sport Ingezonden 22 feb, 21:08