Afbeelding
Foto Tennekes

Michaël Jongman gaat bouwen bij KV DOS Kampen

Sport

KAMPEN - Michaël Jongman gaat door bij KV DOS Kampen/Veltman en gaat straks zijn derde jaar in als hoofdtrainer bij de club. Komend seizoen wacht hem een grote uitdaging. Linda van Keulen, Nikita Brehler, Yvonne ten Hove, Daniël Lewerissa en Wesley Doorn stoppen. Daarmee valt veel ervaring weg. 

“Dat wist ik al geruime tijd. We gaan zeker wat inleveren. Komend seizoen gaan we bouwen. We gaan een nieuwe groep creëren. Dat is helemaal niet erg, maar je moet je doelen wel anders insteken”, zegt Jongman. 

De jonge trainer van DOS benadrukt dat hij komend seizoen niet naar de ranglijst wil kijken. “Handhaving? Dat is niet het belangrijkste. We leveren vijftig jaar eerste teamervaring in. Dat moet worden opgevuld. Dat gaat met jeugd gebeuren. Dat is zeker een uitdaging. Maar het kan ook heel mooie dingen opleveren. Ons doel voor komend seizoen is een groep creëren en deze groep te verbeteren. Een groep bouwen voor de toekomst. Dat moet het doel zijn. Ik kijk niet naar de ranglijst, maar naar de progressie. Ik heb wel getwijfeld of ik door moest gaan, maar voor mij was het nog niet klaar. We hebben met de groep mooie dingen laten zien. Nu wil ik samen met Edwin Spielhagen van het tweede team bouwen aan een nieuw DOS.”

Gerard Meijeringh