Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Naïef ’s-Heerenbroek krijgt voetballes van Dieze West

Sport

ZWOLLE - ’s-Heerenbroek ging voor de winst bij Dieze West, maar kwam bedrogen uit. Dieze West was vele maten te groot en speelde ’s-Heerenbroek bij rust helemaal weg. Na een 6-0 ruststand, hield ’s-Heerenbroek na rust de schade beperkt tot een 7-1 eindstand. “We hadden een offday tegen een tegenstander die we hebben onderschat”, aldus trainer Carlo Bergsma van ’s-Heerenbroek.

’s-Heerenbroek ging uit van eigen kracht, maar kwam van een koude kermis thuis. Na 26 minuten stond het al 6-0. “We hebben geen ploeg die snel aanpast en hadden het idee dat we het Dieze West lastig konden maken. De 1-0 geven we knullig weg. Tussen de 1-0 e n 3-0 kregen we twee goede kansen. We werden weggespeeld. De jongens kregen niet de kans om een overtreding te maken. Het was niet normaal”, aldus Bergsma.

In de rust moest ’s-Heerenbroek de scherven bij elkaar zoeken. “We hebben het geaccepteerd en het besloten om de poort dicht te gooien. Na rust stonden we wat beter.” Beide ploegen prikten er een goal in. Namens ’s-Heerenbroek scoorde Wim Kwakkel.

“We hebben de kracht van Dieze West onderschat. We wisten dat Dieze West een goede ploeg had, maar zo goed, dat hadden we niet verwacht. Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week spelen we tegen VSW. Dan kunnen we weer uitgaan van eigen kracht”, besluit Bergsma.

Gerard Meijeringh