Foto Tennekes

KHC knokt zich naar remise tegen Bennekom

KAMPEN - KHC heeft zaterdag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Bennekom. Aanvankelijk zag het daar niet naar uit, maar in de slotfase maakte de Kamper eersteklasser een 0-2 achterstand ongedaan via treffers van Giorney Rojer en Jarron de Lange.

KHC kwam zeven minuten na rust op achterstand. Brenn de Lange verkeek zich op een voorzet, waarna Niek van Ginkel namens Bennekom de score opende. In de 72ste minuut gaf KHC weer onnodig een tegentreffer weg. Niek van Ginkel profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Delano de Rijke en scoorde zijn tweede treffer.

Het zag er slecht uit voor KHC, maar in de laatste vijf minuten sloeg de ploeg twee keer toe. Eerst was Giorney Rojer doeltreffend. In de 86ste minuut trok hij naar binnen en schoot vervolgens raak. Vlak voor tijd kwam KHC op 2-2. Een gelukkige treffer. Jorik Schuur passeerde zijn tegenstander en leverde een voorzet af. Jarron de Lange nam de bal niet goed aan. Vervolgens werd de bal tegen hem aangeschoten, waarna het speeltuig in het doel belandde.

KHC-trainer Kenan Durmusoglu was vooral tevreden over de instelling van zijn ploeg. “Het contrast met vorige week was groot. Als ploeg hebben we gereageerd en laten zien dat ons spel vorige week tegen DOS een incident was. Daar ben ik heel blij mee. We hebben een goede wedstrijd gespeeld.”