Afbeelding
Foto: Tennekes

Halve marathon in trek bij derde editie 2Bruggenloop

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Atletiekvereniging Isala ’96 kan tevreden terugkijken op de 2Bruggenloop van zaterdag. Ruim 1300 lopers deden mee aan de derde editie. Een kleine 300 deelnemers liepen de halve marathon die voor het eerst op het programma stond bij de 2Bruggenloop.

Zo’n 1500 lopers hadden zich ingeschreven voor de derde editie van de 2Bruggenloop. Die kwamen niet allemaal opdagen. “Ik denk dat we richting de 1300 deelnemers gaan”, sprak Richard Kroon namens de organisatie. 

Ook dit keer was de 10 kilometer de populairste afstand met zo’n 550 deelnemers. De halve marathon trok tussen de 250 en 300 lopers en zo’n 200 lopers schreven zich in voor de 5 kilometer. Daarnaast waren er ook nog 20 deelnemende teams bij de businessrun. “We kijken terug op een super dag. Het zonnetje scheen. Dat kon niet beter”, aldus Kroon. 

De hardlopers moesten wel wennen aan het warme weer. Een loper van de halve marathon werd onwel en door een verkeersregelaar op het 16-kilometerpunt uit de race gehaald. Uiteindelijk werd de loper met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De meeste lopers hadden zich echter goed voorbereid. 

Voor het eerst stond er dus ook een halve marathon op het programma. Dit traject ging onder andere langs het Reevediep. Dit parcours werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. In tegenstelling tot de tweede editie mocht er weer publiek bij zijn en dat gaf het evenement een extra dimensie. In de wijk Onderdijks en in het park was veel publiek. Het Van Heutzsplein stond helemaal vol. De organisatie had op verschillende plekken muziek geregeld. Uiteraard bij de start en finish op het Van Heutszplein, maar ook in de wijk Onderdijks en bij verzorgingsposten. “We willen de muziek volgend jaar nog meer uitbreiden en de volgende editie nog feestelijker aankleden”, aldus Kroon.


Gerard Meijeringh