Douwe Post wordt in het zonnetje gezet door Pieter Treep.
Douwe Post wordt in het zonnetje gezet door Pieter Treep. Foto: Tennekes

Jubileumdag KV DOS Kampen groot succes

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - KV DOS Kampen/Veltman bestond op 11 april dit jaar 85 jaar en heeft dit jubileum zaterdag uitbundig gevierd. De gehele dag waren er diverse activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten was de benoeming van Douwe Post tot Lid van Verdienste.

En dat was een mooie beloning voor Post, die maar liefst vijftig jaar actief is geweest als vrijwilliger bij KV DOS Kampen. Vorige week is hij weer lid geworden van de beheerscommissie. “Zo is hij weer toegetreden tot het vrijwilligerskorps”, aldus voorzitter Pieter Treep van KV DOS Kampen.

Post heeft in al die jaren heel wat taken op zich genomen bij de Kamper korfbalvereniging. Zo is hij actief geweest als seniorentrainer en jeugdtrainer. Ook fungeerde hij als scheidsrechter. Daarnaast zorgde hij bij KV DOS Kampen voor de ontvangst van bondsscheidsrechters, was hij teamleider en is hij actief geweest in de beheerscommissie. Al met al een indrukwekkende lijst.

De jubileumdag begon zaterdag met een clinic voor de jeugd. Zo’n tachtig jeugdleden deden hier aan mee. Aansluitend kon iedereen genieten van poffertjes. ’s Middags vermaakte de oudere jeugd zich met een spellencircuit. Vanaf 15.00 uur konden leden geld binnenhalen voor de club met het sponsorschieten. Daarna was er een korfbalwedstrijd tussen het huidige hoofdmacht van KV DOS en een ploeg van oud-spelers uit het eerste team van de vereniging. De wedstrijd trok veel publiek. Veel mensen wilden wel eens zien hoe de voormalige toppers van KV DOS het er vanaf brachten. Deze spannende en gemoedelijke wedstrijd werd uiteindelijk met 17-16 gewonnen door het huidige eerste team. De wedstrijd werd stilgelegd voor de benoeming van Douwe Post tot Lid van Verdienste.

Na deze wedstrijd werd er gezamenlijk gegeten door zo’n 130 leden van KV DOS. Vanaf 18.30 uur konden de kids genieten van een kinderdisco. Daarna werd de jubileumdag afgesloten met een geslaagd feest, de Black and Yellow Party.
De organisatie van de jubileumdag was in handen van de jubileumcommissie van KV DOS. Sandra Schreurs kijkt zeer tevreden terug. “Het was een geweldige dag.”

Met de jubileumdag zit het jubileumprogramma er nog niet geheel op. Op zaterdag 3 september houdt KV DOS een reünie. Hierbij is iedereen die lid is geweest van de vereniging van harte welkom. Stuur een mailtje naar reunie@kvdoskampen.nl om op de hoogte te blijven.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.