Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

VV Kampen verliest nipt van kampioen Dieze West

Sport

KAMPEN - VV Kampen kon zaterdag niet verhinderen dat Dieze West de titel pakte op Sportpark De Maten. Maar met een 0-1 nederlaag kon iedereen bij Kampen goed leven. “We hebben heel goed verdedigd”, aldus Kampen-trainer Jeroen Kloekke.

Een week eerder gaf Kampen de wedstrijd tegen VHK al in de eerste vijf minuten weg via twee snelle tegengoals. Tegen Dieze West luidde de opdracht om zo lang mogelijk de nul te houden. 

Daar slaagde ploeg gedeeltelijk in. Een snelle tegengoal bleef achterwege, maar in de 30ste minuut kwam Dieze West op voorsprong. Daarmee had de Zwolse ploeg wat het wilde. Dieze West kon kampioen worden. De ploeg moest zelf winnen van Kampen en dan hopen op een misstap van concurrent VHK. En dat gebeurde. VHK ging onderuit bij ’t Harde. 

Dieze West hield het bij 0-1 en kon na afloop een feestje vieren. Ook bij Kampen overheerste de tevredenheid. “We hebben heel goed verdedigd en onze keeper Ica de Boer had enkele goede reddingen. We hebben niet veel kansen weggegeven. Dieze West had moeite met ons stroeve veld. Zij zaten niet lekker in de wedstrijden. Wij zocht de duels op en hebben gevochten als leeuwen. Na de rust zijn we enkele keren gevaarlijk geweest en kreeg Dieze ook kansen. Onze tactiek heeft goed uitgepakt”, aldus Kloekke.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.