Vier medailles voor Sven Casper Hageman van Deltasteur

LEIDEN - Sven Casper Hageman van Deltasteur heeft afgelopen weekeinde vier medailles veroverd bij de landelijke minioren jaargangfinales in Leiden, waarbij de Nederlandse top van de jongere zwemmers in actie kwamen.

Hageman kwam uit in de oudste categorie van 12-jarigen. Hij wist vier keer een persoonlijk record neer te zetten. Hageman pakte brons op de 100 meter wisselslag en de 400 meter vrije slag en zilver op de 100 meter vrije slag. Daarnaast haalde hij zilver op de 50 meter vrije slag, maar tikte in dezelfde tijd als de winnaar aan. Hij werd aangewezen als tweede, maar toch zilver met een gouden randje.

De zwemmer uit Marknesse begon ooit bij de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub, waar zijn vader hoofdtrainer was, zwom daarna een paar jaar in Emmeloord en maakte dit seizoen de overstap naar Deltasteur in Kampen. Daarnaast is zijn moeder actief als official bij wedstrijden.Dit seizoen staan er nog drie belangrijke wedstrijden op het programma: een internationale wedstrijd in Duitsland, de Overijsselse minioren finales en de finale van de minioren clubmeet in Maastricht.