Afbeelding
Foto: stockfoto

Wit-Blauw verliest met opgeheven hoofd op bezoek bij titelkandidaat

Sport

OLDEHOLTPADE - Met opgeheven hoofd stapten ze zaterdag uit de zaal. De korfballers van Wit-Blauw hadden tot de rust met 11-12 voorgestaan en zaten tot een kwartier voor tijd nog volop in de wedstrijd tegen SCO. Daarna maakte de titelkandidaat een rush met vijf treffers achter elkaar, brak Wit-Blauw en was het de gastheer die uiteindelijk uitliep naar een eindstand van 28-18. 

Want na de rush van SCO werd het voor Wit-Blauw nog iets erger. Eerst ontstond er een status quo met weinig treffers aan beide kanten. In de laatste minuten gaf Wit-Blauw zich gewonnen en werd het verschil in treffers behoorlijk groot.

Dat laatste zei Wit-Blauw-trainer Jelle Visscher niet zo veel. ¨Het werd op het laatst wat speeltuinkorfbal, maar daarvoor hebben we heel goed meegedaan. Ik denk dat de rust voor SCO op een goed moment kwam.¨ Daarmee deed Visscher niets af van de kwaliteiten van de tegenstander. Visscher: ¨SCO heeft vier spelers die uit de Korfbal League opgehaald, maar zijn in de hele breedte sterk. Tegen zo´n tegenstander moeten wij op onze tenen lopen. Met een beetje geluk lukt dat. Je zag echter toen zij even echt aanzetten ze veel treffers achter elkaar kunnen maken.¨

Het strijdplan van Visscher werkte aanvankelijk goed. De sterkste spelers van de tegenstander werden belet in het spel te komen. Zo is SCO-speler Pascal Vrieswijk een sterke rebounder. Wit-Blauw probeerde hem daar zo veel mogelijk van af te houden, maar ook voor de rest zo veel mogelijk ´langs hem heen te spelen´. Visscher vindt hem en Marloes Frieswijk uitblinkers in het team van SCO. Wat betreft zijn eigen team was hij, ondanks het verlies, tevreden over het spel. Dat gold voor iedereen maar in het bijzonder voor Joanne van den Vorstenbosch en Nieset Groen.