Afbeelding
Foto: Stockfoto: Gerard Meijeringh

Wit-Blauw speelt zich veilig

· leestijd 1 minuut Sport

LEUSDEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics spelen ook komend seizoen in de overgangsklasse. De Kamper ploeg won met 16-17 bij Antilopen en met deze winst speelde Wit-Blauw zich definitief veilig.

Twee weken geleden ging het nog stroef voor Wit-Blauw in de wedstrijd tegen Tweemaal Zes. “We kwamen nu veel beter voor de dag, al hadden we wel een slow start. Het leek toch weer als een haperende aanvalsmachine te operen”, aldus Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard.

Voor dit duel had Zegwaard een aantal wijzigingen in de vakken doorgevoerd. “We hebben Vladimir Slot naar het andere vak gebracht, waardoor we daar wat meer power en schotkracht kregen en we hebben Tom Westerveld ook in een ander vak gebracht. Die kon daar verdedigend van dienst zijn door een van de topspelers van Antilopen uit te schakelen. Dat pakte goed uit”, aldus Zegwaard. 

Wit-Blauw kwam in de eerste helft nog wel op een achterstand van drie treffers, maar vocht zich terug in de wedstrijd. Beide ploegen gingen rusten met een 8-8 tussenstand. 

In de tweede helft wist Wit-Blauw een gaatje te slaan van twee punten. Daarna verzuimde de Kamper formatie om verder uit te lopen. Daardoor kon Antilopen weer aanhaken en bleef het spannend. In de slotfase trok Wit-Blauw de wedstrijd definitief naar zich toe. Vlak voor tijd kregen de bezoekers een strafworp. Vladimir Slot verzilverde deze strafbal en bezorgde Wit-Blauw daarmee de winst. 

Daarna was de blijdschap groot bij Wit-Blauw. Na afloop bleek dat de ploeg ook bij een nederlaag in veilige haven was geweest, omdat ASVD verloor van Dindoa. De ploeg uit Dronten moet via een extra duel klassebehoud zien veilig te stellen. 

Zegwaard was content met de prestaties van zijn spelers. “Ik ben blij met de inzet, strijd en duelkracht die we brachten. We bleven doorgaan, ook als het even tegenzat. De overwinning was verdiend. Een dikke pluim voor de ploeg door de punten op te halen en zich op eigen kracht veilig te spelen. Dat is goed voor de club en zo kunnen we ook komend seizoen genieten van overgangskorfbal in Kampen.”

Wit-Blauw is Antilopen gepasseerd op de ranglijst en staat nu op een vijfde plek in de overgangsklasse B. Komende zaterdag sluit Wit-Blauw de competitie af met een thuisduel tegen Dindoa.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.