Het jongensteam van Deltasteur
Het jongensteam van Deltasteur Foto: Deltasteur

Leden Deltasteur zwemmen naar medailles en records

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De zwemmers van Delstasteur hebben op de Overijsselse kampioenschappen sprint diverse medailles in de wacht gesleept. Daarnaast wisten de leden van de Kamper zwemvereniging in totaal 62 persoonlijke records te verbeteren. De kampioenschappen, die afgelopen weekend werden gehouden in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle, waren ook voor Deltasteur als vereniging succesvol te noemen. Van de vijftien Overijsselse verengingen die zwemmers afvaardigden eindigde Deltasteur, op basis van het totaal aantal medailles, op een vierde plaats.

Namens Deltasteur hadden zich 25 zwemmers geplaatst. Goud was er voor Eline van Unen op de 2x 50 meter schoolslag en op de 100 meter schoolslag. Ook Jari Hofsink pakte goud en wel op de 4 x 100 meter vlinderslag, 50 meter schoolslag, 100 meter rugslag en 50 meter vlinderslag. Sven Hageman pakte goud op de 50 meter vrije slag. 

Zilver

Zilver was er voor Monoah Dekker die de op één na snelste was op de 50 meter schoolslag. Jullia van den Bosch pakte de zelfde kleur eremetaal op de 100 meter wisselslag en Daniel Critchell zwom naar het zilver op de 100 meter rugslag. Bram Wammes werd tweede op de 50 meter schoolslag en Jari Hofsink belandde als tweede op het erepodium na de 50 meter rugslag. Sven Casper Hageman pakte zilver op de 4x 50 meter rugslag, de 50 meter schoolslag, de 100 meter rugslag en de 100 meter vrije slag. 

Brons

Op de 50 meter vrije slag pakte hij brons. Julia van den Bosch behaalde brons op de 100 meter rugslag en Bram Wammes deed hetzelfde op de 100 meter vrije slag. Marit Boxum eindigde als derde op de 2x 100 meter rugslag en 100 meter vlinderslag. Ook Monoah Dekker pakte brons en wel op de 100 meter schoolslag. Het jongensteam van Deltasteur zwom twee keer naar een medaille. Op de 4x 50 meter vrije slag werd het team derde en op de 4x 50 meter wisselslag werden de jongens tweede.