Afbeelding
sweco.nl

Meepraten over hoe klimaatbestendig uw straat is

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het klimaat verandert. De gemeente Kampen heeft daarom onderzoek gedaan naar de invloed van het veranderende klimaat op de leefbaarheid van straten. De uitkomsten hiervan zijn met kleurcodes visueel vastgelegd in ‘De Staat van je Straat‘, een klimaatlabel voor iedere straat in de gemeente Kampen, waarmee direct de invloeden van extreme weersomstandigheden als grote plensbuien of een hittegolf zichtbaar zijn. Wat betekent dit voor bewoners? Welke maatregelen zouden zij samen kunnen nemen? De gemeente nodigt hen uit om mee te denken.

In 2019 heeft de gemeente een stresstest klimaatadaptatie uitgevoerd. Daarbij is gekeken in hoeverre de gemeente kwetsbaar is voor wateroverlast, droogte, hitte en overstroming. Samen met ingenieursbureau Sweco zijn de resultaten van dit onderzoek uitgewerkt in ‘De Staat van je Straat’. In ‘de staat van je straat’ ziet je de kaart van Kampen, waarop ingezoomd kan worden tot de eigen straat. Er zijn verschillende kaarten gemaakt waarop de invloeden van hitte, droogte, overstroming en wateroverlast direct zichtbaar zijn. Met kleurlabels in een schaal van A (groen; gering effect) tot en met E (rood; ernstig effect) kan men zien hoe het ervoor staat in de eigen straat. Ook is te lezen welke maatregelen zelf genomen kunnen worden om de gevolgen van extreme weersomstandigheden tegen te gaan. 

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “De Staat van je Straat gebruikt een handige indeling, die we al kennen van de bekende energielabels. Je kan nu in één oogopslag zien hoe jouw straat er voor staat. De gemeente biedt hiermee een mooie kans aan de inwoners om actief mee te denken.”

Uitnodiging om mee te praten

“Van der Sluis vervolgt: “Graag nodigen we u uit om de kaarten te bekijken en mee te praten onder leiding van onze klimaatregisseur Stan Vergeer. Dat gebeurt in een online informatiebijeenkomst, waarin we kijken naar uw straat en graag uw wensen en ideeën horen over maatregelen die u zelf of die de gemeente zou kunnen nemen. Wat we in de gesprekken ophalen, nemen we mee in het uitvoeringsprogramma dat in april 2021 afgerond wordt.” 

De online informatiebijeenkomsten vinden plaats op:

9 maart van 19.30 – 20.30 uur;
12 maart van 15.00-16.00 uur;
15 maart van 19.30 – 20.30 uur;
18 maart van 19.30 – 20.30 uur.

Men kan zich aanmelden voor één van deze tijdstippen via s.vergeer@kampen.nl onder vermelding van naam en straatnaam. Na aanmelding wordt een een mail terug gestuurd met daarin toegang tot de vergadering en een praktische handleiding.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16