Afbeelding
foto Fred Sollie

Fotowedstrijd ‘Lente in de IJsseldelta’

Algemeen

KAMPEN – Genieten. Leren. Beschermen. Dat zijn de speerpunten van Natuurvereniging IJsseldelta. “Als je geniet van de natuur, gebruik je je zintuigen. Hoe meer je ziet, hoe meer je beseft wat er beschermd moet worden”, vertelt voorzitter Jessica Borst. Goed kijken doe je bij fotograferen. Daarom organiseert de natuurvereniging een fotowedstrijd: ‘Lente in de IJsseldelta’ die zaterdag 20 maart online van start gaat.

Natuurvereniging IJsseldelta bestaat al meer dan 50 jaar maar is in deze tijd van klimaatveranderingen relevanter dan ooit. Voorzitter Borst: “De IJsseldelta is een uniek en dynamisch natuurgebied door de vele verschillende landschapstypes. Van oude bossen, rietvelden, rivieren en oevers tot eilandjes met de zeearend in de delta, kolken, rietkragen en uiterwaarden. Het heeft bovendien een grote diversiteit aan vogels, insecten en zoogdieren; maar die staat onder druk. We moeten ons met man en macht inzetten voor het behouden en het vergroten van de biodiversiteit.”

Om te ontdekken wat er nu eigenlijk leeft in je eigen omgeving, nodigt Natuurvereniging IJsseldelta jong en oud uit om mee te doen aan de fotowedstrijd ‘Lente in de IJsseldelta’. “De wedstrijd organiseren we in samenwerking met kunstencentrum Quintus en heeft drie categorieën: De Stad, Het Ommeland en Het Water. Belangrijk: zoek niet persé naar iets uitzonderlijks of exotisch. Juist het gewone is vaak bijzonder.” De jury (bestaande uit fotografen Ursula van de Bunte, Richard Tennekes en Marc van der Kolk) kiest in elke categorie een prijswinnaar. Daarnaast is er een publieksprijs en een kinderprijs.

Wie mee wil doen moet zijn/haar foto vóór 16 mei inzenden naar info@natuurverenigingijsseldelta.nl onder vermelding van naam.