Afbeelding
Remy Steller.

Strandpaviljoen Kampen: ‘Dit vergt lef en durf’

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Tijdens de raadsvergadering waarin een motie over het Stadsstrand behandeld werd, ging het veel over het doorlopen proces tot nu toe. Er werden wat kritische noten gekraakt, maar er was ook veel lof voor de plannen. “We zijn blij en enthousiast dat er een ondernemer is in Kampen die dit initiatief op zich genomen heeft”, aldus D66’er Gerben Wijnja.

Wijnja opende zijn betoog over de motie (zie ander artikel) met te stellen dat hij het gevoel had dat de waardering voor de plannen in de discussies tot nu toe wat ontbrak. “Los van wat je nou vindt van dit initiatief. We mogen een compliment geven dat er een ondernemer is die dit durft te doen.” En eerder zei hij: “Dit vergt lef en durf. Dit voegt echt iets unieks toe aan Kampen.”

Ook de ChristenUnie noemde het een sympathiek plan, dat bovendien ook in het coalitieprogramma genoemd is evenals het CDA: “We snappen dat inwoners vragen hebben bij de ontwikkelingen en dat sommigen er op tegen zijn, maar het is nu eenmaal zo dat belangen van de buurt niet helemaal op één lijn liggen met degenen die gebruik van het strandje wensen te maken.”

Ook het GBK die op Facebook nogal wat kritiek uitte op het proces tot nu toe, benadrukte wel achter de plannen voor het stadsstrand zelf te staan. Het is enkel het participatieproces (overleg met de buurt) dat volgens de partij beter moet.

Van de partijen uit de raad is alleen de SGP tegen de huidige plannen voor het Strandpaviljoen. De partij vindt het plan te groot, en vindt dat het niet past in dit natuurgebied, niet bij de weg en niet bij de structuurvisie. De raad heeft inderdaad de wens uitgesproken om een stadsstrand te realiseren, maar volgens de partij hoort een horecagelegenheid daar niet bij.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29