Afbeelding
foto Tennekes

Onthulling nieuw logo basisschool De Fontein

Algemeen

KAMPEN – Wethouder Jan Peter van der Sluis onthulde woensdag 7 april het nieuwe logo van School met de Bijbel de Fontein. De basisschool is volop in ontwikkeling: naast het onderhouden van warme contacten met verzorgingstehuis de Amandelboom start de Fontein na de zomervakantie met een Kindcentrum. 

Het nieuwe logo is een van de uitkomsten van een brainstorm met directie, ouders, leerkrachten en een extern bureau. Voorbeelden van vragen, die werden besproken waren: “Hoe kunnen we nieuwe ouders en de bewoners van de Amandelboom betrekken bij onze school.” Dat leverde verschillende ideeën op, die met een kidsteam zijn uitgewerkt. 

Op 13 maart was er een Klusdag, waarop verschillende projecten zijn uitgevoerd:

  • De school is voorzien van een klimmuur en later dit jaar worden op het plein allerlei kinderspelen geverfd.
  • Drie nieuwe zitbankjes voor de school moeten de gezelligheid voor ouders, leerlingen, bewoners van de Amandelboom en voorbijgangers verhogen.
  • Een bloementuin, waarin de leerlingen bloemen kweken voor bewoners van de Amandelboom. Een mooi gebaar voor de bewoners in deze coronatijd, waarin de kinderen – naast hun familie – de Amandelboom ook niet kunnen bezoeken.
  • Drie vlaggenmasten waaraan vlaggen met de nieuwe logo’s hangen voor extra uitstraling. 

De samenwerking met De Amandelboom bestaat dit jaar 25 jaar. Iedere week lezen bewoners voor aan de kinderen. Ook gaat iedere groep minimaal eenmaal per jaar op bezoek in het verzorgingstehuis. Na de zomervakantie start de Fontein een christelijk integraal Kindcentrum met BSO. De wens is om daar spoedig een peuteropvang aan toe te voegen.