Afbeelding
Aangeleverd.

Politiek? Dat doe je samen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Bijna alle deuren van de winkels in de Oudestraat zijn weer geopend. Buiten staan nog een paar wachtende mensen die staan te popelen om naar binnen te mogen. Op de terrassen zien we weer blije gezichten, een mooie aanvulling op mijn dagelijkse loopje door de stad.

Het is een kleine stap, maar wel een belangrijke!

Installatie
Vorige week werd ik voor de VVD geïnstalleerd als lid voor de commissie Ruimtelijke Ordening, dat vind ik een hele eer. Ik vroeg me af wat voor commissielid ik eigenlijk wil zijn. Het antwoord is voor mij simpel, een commissielid dat luistert en vanuit inwoners & ondernemers denkt en handelt. Uiteraard kijkend door onze liberale bril, waarbij vrijheid en verantwoordelijkheid belangrijke invalshoeken zijn.

Welke stad zijn we als Kampen?
De komende maanden wordt in de commissie RO een belangrijke vraag beantwoord: welke stad en gemeente willen we zijn? En nog belangrijker, hoe kunnen we onze inwoners en ondernemers hierbij laten meedenken en participeren? Mijn inzet in de commissie zal zijn om met positiviteit en samenwerking te werken aan de mogelijkheden en kansen voor Kampen, voor nu en in de toekomst.

Eerste stapje
Met de eerste langverwachte lentedagen en versoepelingen van de coronamaatregelen achter de rug, kijkt Kampen vooruit naar de start van het toeristische zomerseizoen. Onze prachtige terrassen hebben het meubilair weer buiten staan, de culturele sector heeft zicht op opening en ook in de winkels mogen er weer toeristen en inwoners ontvangen worden.
Het laatste jaar stond voor deze branche in het teken van creativiteit en doorzettingsvermogen en wat heeft Kampen laten zien dat het hierover beschikt!
De hele toeristische sector staat te popelen om te laten zien wat de hartelijke Hanzestad Kampen te bieden heeft aan haar bezoekers. In dat kader heeft Kampen dit jaar ook een prachtig nieuw strandpaviljoen te bieden, de ondernemers en medewerkers van dit plan wensen we succes met deze uitdagende proef, met oog voor elkaar en binnen de ruimte die er voor is gemaakt.

Laat je horen!
Zoals gezegd: de VVD-fractie -waar ik sinds kort dus officieel onderdeel van uitmaak- komt graag met inwoners & ondernemers in contact. Het is belangrijk dat we horen wat jullie denken en vinden. Jong of oud, vereniging of ondernemer: geef je mening! Benader ons voor een bedrijfsbezoek, een wandeling of nog laagdrempeliger; mail ons op fractieVVDKampen@gmail.com.

Als VVD fractie willen we elke inwoner en ondernemer in Kampen de ruimte geven om te doen waar zij goed in zijn. Zonder je daarbij te veel zorgen te hoeven maken over de hoeveelheid regels en protocollen. Dit alles natuurlijk binnen onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor elkaar!

Geniet van onze vernieuwde vrijheid, zorg voor elkaar en blijf gezond.

Dirk-Jan Lokhorst

Commissielid RO voor de VVD

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 4 uur geleden