Afbeelding
Pixabay

GBK: ‘Hebben we nu geld of niet?’

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Gemeente Belang Kampen)

KAMPEN - Iedereen kent wel het gevoel dat als je na lange tijd een portemonnee terugvindt en daar zit geld in, het lijkt alsof je dat geld hebt gekregen. Maar het is je eigen geld. Je had het alleen als verloren beschouwd. Deze vergelijking gebruikte Suat Azer afgelopen commissievergadering toen het ging om de voorlopige jaarcijfers 2020. 

“We hebben een jaar van enorme bezuinigingen achter de rug. Ik heb op mijn netvlies nog de mensen van verschillende stichtingen en organisaties die op hun knieën gingen om te voorkomen dat er werd bezuinigd. We hebben moeilijke keuzes moeten maken. Zes miljoen aan bezuinigingen. En nu ineens € 11,8 miljoen over? Het is natuurlijk fijn om geld over te houden in plaats van tekort te komen maar zo’n enorm verschil? Kan wethouder Van der Sloot dit in begrijpelijke taal uitleggen”, wilde Azer weten.

Azer wilde weten waarom dit niet gemeld werd bij 1,2 of 6 miljoen. Ook de auditcommissie was hier niet van op de hoogte. Hij vroeg zich hardop af of de wethouder wel zicht heeft op de financiële situatie binnen onze gemeente? Is de wethouder nog wel “in control”, vroeg hij zich af.

Een eenvoudige uitleg die we allemaal kunnen begrijpen kregen wij niet. De wethouder gaf aan dat er veel eenmalig geld vanuit het Rijk is binnengekomen. Er is geen gereserveerd geld uitgegeven. Dat is natuurlijk goed nieuws, want er kan nu ook wat teruggegeven worden aan de burgers en bedrijven. Suat Azer: “Het kan nu niet zo zijn dat de voorgenomen bezuinigingen nu niet worden doorgezet. Dat zou niet eerlijk zijn tegenover al die bezuinigingen die al hebben plaatsgevonden”. De wethouder beaamde dit en zei dat dit niet gaat gebeuren. GBK houdt de vinger aan de pols!