Afbeelding
beeld aangeleverd

Opening Informatiepunt in Bibliotheek

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Bibliotheek Kampen opent donderdag 24 juni het nieuwe Informatiepunt. Het Informatiepunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Men kan er terecht voor informatie over onder meer wonen, werk, zorg en welzijn.  

Bij het Informatiepunt helpen vrijwilligers en medewerkers van WijZ Welzijn Kampen en de Bibliotheek met het vinden van informatie op internet. Of ze helpen bij het maken van een afspraak. Het Informatiepunt is open op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Een afspraak maken of lid zijn van de Bibliotheek is niet nodig. De hulp is gratis. Bellen naar het informatiepunt kan ook: (038) 851 57 20. Dat kan ook buiten de twee openingsmomenten van het Informatiepunt in de bieb. 

Joop Schulte van Bibliotheek Kampen vertelt: “We hadden natuurlijk een wethouder kunnen vragen om het informatiepunt te openen. Maar wij vragen drie gewone Kampenaren om dit te doen. Het Informatiepunt is er namelijk voor iedereen. Het aanpassen van je jaarinkomen voor de kinderopvangtoeslag is bijvoorbeeld best ingewikkeld. Of je denkt dat jouw vader of moeder thuiszorg nodig heeft, maar je weet niet waar je moet beginnen. Vanaf nu kun je hiervoor bij aardige mensen van het Informatiepunt terecht. Zij weten de weg op websites van overheidsorganisaties zoals het UWV en de Belastingdienst. En ze kennen mensen en organisaties in Kampen en kunnen jou helpen om een afspraak te maken met de juiste persoon.” 

Margriet Last van WIJZ Welzijn Kampen voegt daar aan toe: “Al die brieven, moeilijke woorden en zaken die mensen soms moeten regelen zijn gewoon heel ingewikkeld. Ik ben trots op de samenwerking met de Bibliotheek. Samen kunnen we heel veel vragen van inwoners van Kampen beantwoorden en mensen goed helpen. We waren al even begonnen, maar nu mag iedereen het weten; kom naar de bieb met je vragen!”.