Afbeelding
foto aangeleverd

Kampen wordt All Inclusive

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Stichting Kampen Partners en andere partijen zijn afgelopen week gestart met het programma Kampen All Inclusive. Volgens de organisatie wil Kampen daarmee ‘de hartelijkste Hanzestad ter wereld’ worden. Bij de start is een Comité van Aanbeveling gepresenteerd met onder meer Hendrik Jan Houtsma, Irma van der Sloot en Faith Bosch.

Deze ambassadeurs worden ingezet om bij perscontacten en andere gelegenheden uit eigen ervaring te vertellen over inclusie in Kampen en over het Ontmoetingsfestival dat rond 9 oktober zal plaatsvinden. Onder meer Faith Bosch (Ichthus College), wethouder Irma van der Sloot, Ferenc van Damme (Studio Vers Bestuur), Johanna de Roo (o.a. ledenraad Rabobank) en Yvonne Klinge (Cluster MMB) hebben hun medewerking toegezegd. Voorzitter van het Comité van Aanbeveling is Hendrik Jan Houtsma (directeur van Quintus). 

Themajaar

Initiatiefnemer Roeland Tameling vertelt dat de activiteiten eigenlijk een soort themajaar zouden vormen voor Kampen, maar dat de ambities inmiddels veel verder strekken: “Het is een programma waarmee we de komende jaren in onze gemeente concreet willen bijdragen aan Kampen als een plek waar iedereen meetelt en waar het niet uitmaakt wat iemands leeftijd, culturele achtergrond, gender, inkomen, talent of beperking is. Want ieder mens doet ertoe en heeft een eigen rol en inbreng in het samenleven.” 

Activiteiten

Onder meer door de coronamaatregelen zijn verschillende activiteiten uitgesteld, maar achter de schermen zijn de samenwerkende partijen stevig doorgegaan, zo vertelt Tameling: “We voeren deze zomer en in 2022 toegankelijkheidsscans uit met mystery guests, we organiseren de verkiezing van de hartelijkste ondernemer van Kampen en nog veel meer. Als formele markering van dit programma organiseren we in oktober het Ontmoetingsfestival Kampen.”

Initiatiefnemers

Kampen All Inclusive is een samenwerking nog steeds mensen en organisaties zich bij aansluiten. Trekkers zijn onder meer Kampen Partners, de Geluksacademie, WijZ Kampen, Sportservice, de samenwerkende culturele instellingen (SAMBIQ) en de binnenstadsondernemers van Kampen. Op www.kampenallinclusive.nl staat meer informatie over de activiteiten en mogelijkheden om ook mee te doen.