Afbeelding
foto aangeleverd

Nieuw naambord basisschool ‘De Ontdekking’ onthuld

Algemeen

KAMPEN - CBS De Ontdekking heeft in bijzijn van ouders en alle leerlingen haar nieuwe naambord onthuld. De nieuwe schoolnaam is voortgekomen uit een prijsvraag die werd uitgeschreven onder ouders en leerlingen van de school in verband met de nieuwbouw die in 2020 is opgeleverd. De leerling uit het gezin dat de prijs heeft gewonnen, had een belangrijke rol bij de onthulling. Ook is ter plekke de prijs, een ‘ontdekkings’dagje uit aan hen uitgereikt.

Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 heeft de toenmalige Emmaschool het nieuwe schoolgebouw aan de Ooievaarstraat 14 in gebruik genomen. De coronamaatregelen gooiden destijds roet in het eten waardoor er geen feestelijke opening plaats kon vinden. Bij de start van het schooljaar was het wel mogelijk om in de buitenlucht, samen met de leerlingen de ouders en het team van De Ontdekking, het naambord feestelijk te onthullen. Voorafgaand aan de onthulling presenteerden alle groepen het nieuw schooltenue van De Ontdekking op de rode loper.

Eerder dit jaar was al het geheel gerestaureerde kunstwerk van de oude Emmaschool aan het nieuwe gebouw bevestigd, waarmee het oude en nieuwe gebouw met elkaar werden verbonden.