Afbeelding
archiefbeeld

Informatiebijeenkomst N307 - Roggebot

Algemeen

KAMPEN - In het gebied tussen Dronten en Kampen wordt gewerkt aan de vernieuwing van de N307, de bouw van een nieuwe brug en het weghalen van de Roggebotsluis. Nu het definitief ontwerp van de nieuwe brug vrijwel gereed is en de bouw binnenkort start, is er op dinsdagavond 28 september via Zoom een online informatiebijeenkomst .

Tijdens deze bijeenkomst lichten de aannemer Combinatie Roggebot en provincie Flevoland het definitief ontwerp toe en vertellen over de aankomende werkzaamheden die daarbij horen. In verband met de beperkte mogelijkheden voor het samenkomen van groepen op locatie is gekozen voor een online bijeenkomst. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@ijsseldeltaprogramma.nl. Men ontvangt na aanmelding meer informatie en een link naar de online bijeenkomst. 

Wie op 28 september verhinderd is of liever een persoonlijke toelichting wenst, kan via dit e-mailadres ook een afspraak maken op locatie in het informatiecentrum. Ook zonder afspraak is het informatiecentrum in de bouwkeet, nabij Flevoweg 90 in Kampen, iedere dinsdagmiddag tussen 13 en 17 uur vrij toegankelijk.

In maart dit jaar startte de aannemer met het uitdiepen en aanpassen van het Drontermeer ter hoogte van de Roggebotsluis. Voor omwonenden, recreanten en weggebruikers werden hiermee de voorbereidende werkzaamheden zichtbaar. Inmiddels is het definitief ontwerp voor de nieuwe brug bij Roggebot en de aanpassing van de N307 goedgekeurd. Dit betekent dat de bouw van de brug officieel de uitvoerende fase in gaat.

Het project N307 Roggebot Kampen is onderdeel van het IJsseldeltaprogramma. Hier werken het Ministerie van I&W, Rijkswaterstaat, de provincies Overijssel en Flevoland, de gemeenten Kampen en Dronten en de waterschappen Zuiderzeeland en Waterschap Drents Overijsselse Delta samen aan de verbetering van de waterveiligheid in de regio, natuurontwikkeling en bereikbaarheid.

Familieleden van Anna Diender, museumvertegenwoordigers en Eva Vriend voor het Schokker huis
Opening Schokker huis en boekpresentatie Eva Vriend Cultuur Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
112 KAMPEN: Gaslek ontstaat bij graafwerkzaamheden Beekmanstraat 112 12 uur geleden
Afbeelding
112 KAMPEN: Brandweer krijgt melding van uitslaande brand tijdens oefening Amandelboom 112 11 apr, 20:12