Afbeelding
Aangeleverd.

Team GroenLinks wandelt mee in Nacht van de Vluchteling

Algemeen

KAMPEN - Groenlinks Kampen wandelde afgelopen zaterdag het mooie bedrag van 1794 euro bij elkaar voor Nacht van de Vluchteling. Het bedrag komt ten goede aan acute noodhulp aan Vluchtelingen. In een wandeltocht van 40 km beleefden zij hoe het is om midden in de nacht op pad te zijn.

“Een onvergetelijk ervaring”, volgens initiatiefnemer Elviera Cop-Weelink die voor de tweede keer mee liep. “Eerst beleef je de drukte van de stad en hoe verder de nacht nadert, hoe stiller het wordt. Dat zijn de momenten waarop je denkt aan hen die halsoverkop moeten vluchten en alles achter laten. Dan besef je hoeveel geluk je hebt dat je wieg toevallig in Nederland stond”.

Acute noodhulp aan Vluchtelingen blijft ieder jaar weer nodig. Daarom loopt GroenLinks vanuit Kampen ook volgend jaar juni 2022 weer mee. Iedereen is van harte welkom om zich bij het team aan te sluiten. Voor informatie mail naar: info@groenlinkskampen.nl. Doneren voor dit jaar kan nog tot 1 november via: www.nachtvandevluchteling.nl/team/groenlinks-kampen.

Nick de Vries

Nick de Vries