Afbeelding
Foto Rick Meinen.

CDA Kampen draagt Bas Wonink voor als wethouder

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De fractie van CDA Kampen gaat Bas Wonink (47) voordragen als nieuwe wethouder. Hij zal Geert Meijering gaan opvolgen, die onlangs na ruim zeven jaar wethouderschap overstapte naar NS. De CDA-fractie is unaniem in de voordracht van Wonink. 

Bas Wonink is momenteel lid van de auditcommissie bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) en fractievolger namens het CDA. Tussen 2016 en 2019 was hij algemeen bestuurslid van WDOD. Bas werkt als strategisch adviseur programmering bij het Hoogwaterbeschermingsprogramma, waarin de waterschappen en Rijkswaterstaat samen werken aan de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken. Bas en zijn echtgenote wonen in Kampen en hebben drie zonen. Hij is jarenlang actief geweest als vrijwilliger bij Go-Ahead Kampen.

Bas Wonink laat weten dat hij zich zeer verbonden voelt met Kampen; de stad waar hij opgroeide. “Wij mogen trots zijn op onze Hanzestad en het prachtige buitengebied. Lang geleden ben ik lid geworden van het CDA, omdat ik achter de kernwaarden van het CDA sta. Ik vind het een eer dat ik ben voorgedragen voor de functie van wethouder.” Als Wonink wordt beëdigd als wethouder, wil hij zijn ervaringen binnen de overheid en als waterschapsbestuurder graag inzetten voor de leefbaarheid van de stad Kampen en de omliggende kernen. “Of het nu gaat om mantelzorg, groene wijken of de werkgelegenheid; samen kunnen we er wat moois van maken!”

Fractievoorzitter Jan Marskamp is blij dat de fractie van CDA Kampen opnieuw een geschikte kandidaat voor het wethouderschap kan presenteren, nadat Alerieke van der Maat zich eerder na persoonlijke overwegingen terugtrok. “Wij hebben het volste vertrouwen in Bas. Hij is een echte bestuurder, die de nodige ervaring in het waterschap heeft opgedaan. Hij kan met zijn kennis en ervaring een positieve bijdrage leveren aan het besturen van onze mooie stad en de dorpen”, aldus Marskamp. 

De CDA-fractie is unaniem in de voordracht van Wonink voor het wethouderschap. De fractie zal de gemeenteraad van Kampen verzoeken tijdens een raadsvergadering in te stemmen met zijn benoeming als wethouder.

Nick de Vries

Nick de Vries