Afbeelding
foto aangeleverd

Chocolaterie De Swaen hartelijkste ondernemer van Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Tijdens het Stadscafé Kampen van 11 oktober werd de familie Van Gelder van chocolaterie De Swaen in het zonnetje gezet omdat hun zaak het best werd gewaardeerd door mystery visitors van Kampen Partners. Het warme welkom en de manier waarop ook rekening wordt gehouden met mensen in een rolstoel verdiende volgens hen een dikke pluim. 

Omdat Kampen ‘de hartelijkste Hanzestad ter wereld’ wil worden onderzochten tientallen vrijwilligers van Kampen Partners de afgelopen maanden hoe hartelijk en toegankelijk de winkels en horeca in de binnenstad van Kampen zijn. “De resultaten waren bijzonder positief. Vrijwel alle bedrijven hadden erg vriendelijk en attent personeel, dat viel vooral op. Met name HEMA, De Swaen en Huisje, Boompje, Plantje kregen hiervoor spontane complimenten. Een aantal winkeliers zou de inrichting van de zaak nog wel wat beter aan kunnen passen voor mensen die slecht ter been zijn. Daarover krijgen ze binnenkort specifieke adviezen en ondersteuning”, aldus Roeland Tameling van Kampen Partners. 

Gouden ananas

Roel van Gelder kreeg uit handen van citymarketeer Tameling een heuse ‘gouden ananas’ uitgereikt, ‘als beloning voor goed gedrag’. Een passend symbool, want eilandbewoners in het Caribische gebied zetten vroeger als teken van gastvrijheid een ananas bij hun voordeur of de stadspoort. Daarmee lieten ze zien dat gasten welkom waren. Tot op de dag van vandaag is de ananas het symbool van gastvrijheid.

Stadscheques

Tijdens het Stadscafé Kampen werden ook allerlei plannen gepresenteerd om de binnenstad inclusiever en nog hartelijker te maken. Het plan om instrumenten te kopen voor de AZC band en hiermee gratis optredens in de binnenstad te verzorgen werd als beste geselecteerd door de jury onder leiding van Hendrik Jan Houtsma. Houtsma is ook voorzitter van het Kampen All Inclusive Comité van Aanbeveling en zet zich met anderen er voor in, dat iedereen in Kampen mee kan doen, “want iedereen telt mee”. Dit plan werd beloond met een Stadscheque van 2.500 euro, beschikbaar gesteld door de Provincie Overijssel. Daarnaast mocht Jolanda Slurink van het Stedelijk Museum Kampen 1.000 euro in ontvangst nemen voor haar plan om ‘random acts of kindness’ te organiseren.