Kaptijn juweliers is een van de kanshebbers bij verkiezing hartelijkste ondernemer.
Kaptijn juweliers is een van de kanshebbers bij verkiezing hartelijkste ondernemer. foto aangeleverd

Bekendmaking hartelijkste binnenstadondernemer

Algemeen

KAMPEN - Tijdens het Stadscafé in de Stadskazerne op maandagavond 11 oktober wordt bekendgemaakt welke winkelier of horecaondernemer in de binnenstad van Kampen door het publiek is beoordeeld als de meest hartelijke onderneming van de stad. Daarnaast worden drie plannen gepresenteerd waarmee Kampen ‘de hartelijkste Hanzestad van de wereld’ moet worden. Dit Stadscafé is onderdeel van het Ontmoetingsfestival Kampen, dat in het kader van Kampen All Inclusive wordt georganiseerd.

In de maanden juli, augustus en september hebben ruim 50 vrijwilligers uit Kampen en omgeving als ‘mystery visitors’ een bezoekje gebracht aan de ondernemers die zijn aangesloten bij de BOK (Binnenstads Ondernemers Kampen). Ze hebben meer dan 100 beoordelingen ingeleverd over de toegankelijkheid en gastvrijheid van de bezochte bedrijven. Op basis van hun rapportages wordt de ‘hartelijkste ondernemer van Kampen’ geselecteerd.

Pitches

Tijdens het Stadscafé worden verschillende voorstellen gepresenteerd om de binnenstad nog hartelijker te maken. Een jury kiest het beste idee dat wordt beloond met een geldbedrag van maximaal 2.500 euro. De jury wordt geleid door Hendrik Jan Houtsma, voorzitter van het Kampen All Inclusive Comité van Aanbeveling.

Aanmelden

Binnenstadondernemers en andere betrokkenen bij de ambitie om Kampen de hartelijkste Hanzestad ter wereld te maken zijn van harte welkom op 11 oktober vanaf 19.30 uur. Deelname aan de bijeenkomst is gratis maar aanmelden via www.kampenallinclusive.nl/stadscafe is mede vanwege de coronaregels verplicht.

Het Stadscafé is een initiatief van de Stuurgroep Binnenstadsmanagement van de stichting Kampen Partners. De Gemeente Kampen en de Stadsbeweging van de Provincie Overijssel dragen hier ook aan bij.