Afbeelding
foto aangeleverd

Collecte voor Stichting Aangepast Sporten Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Bestuursleden van Stichting Aangepast Sporten Kampen (SASK) gaan tussen 15 en 20 november op pad om geld in te zamelen voor activiteiten voor hun G-zaalvoetbal teams. Tegelijkertijd steunen ze de landelijke collecte van de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). 

Sinds 1997 is SASK in de gemeente Kampen actief in het aanbieden van sportmogelijkheden voor mensen met een beperking. Wekelijks worden er in sporthal Cellesbroek specifieke trainingen gegeven om de voetbalcapaciteiten van deze groep spelers verder te ontwikkelen. ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ is het motto van de stichting. Het uiteindelijke doel is om iedereen te kunnen laten sporten. Dat kan in een aangepaste vorm zijn, maar ook door de integratie te bevorderen tussen de doelgroep en reguliere sporters.

Gerda Bout-Faber van SASK vertelt: “SASK kan niet bestaan zonder sponsoren, donateurs en spontane acties. Net als vele andere organisaties en verenigingen maakt SASK momenteel moeilijke tijden door. Voor kinderen en jongeren met een beperking is het extra lastig te begrijpen wat momenteel de gevolgen van corona zijn. Zij willen gewoon bij hun team horen en meedoen. Gelukkig kunnen zij nu weer sporten en zien elkaar weer. Niemand kan in de toekomst kijken, maar we kunnen ook niet aan de zijlijn blijven staan, en afwachten wat er gaat gebeuren. Vaak gebeurt er dan helemaal niets.”

De collecte van het Gehandicapte Kind biedt dit jaar uitkomst. Deze landelijke stichting zet zich in om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. De opbrengst hiervan gaat naar tal van projecten door heel Nederland. SASK krijgt daarin de mogelijkheid om mee te collecteren voor een eigen project. Dankzij een 50/50-regeling van het Gehandicapte Kind kan 50 procent van het bedrag dat men zelf ophaalt, besteden aan dit project. 

Wie mee wil helpen met collecteren kan zich aanmelden bij Gerda Bout-Faber via gerdabout@hotmail.com of via (06) 449125 84.