Afbeelding
groeneloperkampen

Gratis bomen voor buurtinitiatieven en organisaties uit gemeente Kampen

Algemeen

KAMPEN - Groene Loper Kampen stelt 110 bomen beschikbaar voor buurtinitiatieven, zorginstellingen, sportclubs, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties. Er kan gekozen worden uit 63 inheemse soorten, waaronder de appelboom, berk, winter eik en walnoot. 

De organisatie vertelt: “Door soorten te kiezen die van nature hier voorkomen, zullen veel dieren er gebruik van maken voor voeding en huisvesting. Verder maken bomen ons gezonder. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig.” 

Praktische informatie

Belangstellenden voor een boom kunnen zich tot 5 december aanmelden via www.groeneloperkampen.nl. Daar is ook een lijst met beschikbare boomsoorten te vinden. De bomen kunnen op vrijdag 28 januari worden opgehaald. 

Groene Loper Kampen
Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond de gemeente Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.