Cees School geliefd en betrokken bij de Kamper Horeca en de Ui-(t)-dagen (foto aangeleverd)
Cees School geliefd en betrokken bij de Kamper Horeca en de Ui-(t)-dagen (foto aangeleverd) Aangeleverd.

In memoriam Cees School 1943-2021

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Huib Strengers)
KAMPEN – Na een lang ziekbed is Cees School (78) overleden. Hij is onder meer eigenaar van café Fame, op de hoek van de Torenstraat en de Buiten Nieuwstraat, geweest en was hij nauw betrokken bij de Kamper Ui-(t)-Dagen. Voor de Kamper horeca heeft School zich enorm ingezet. “Ik heb fijne herinneringen aan hem”, zegt Remmert Kranz, voorzitter van de Stichting Kasteleins Kampen.

“Hij was lang penningmeester van de Kamper Kasteleins en een bijzonder integer mens. Je kan niet bedenken hoe mooie ervaringen ik met hem heb gehad en dat geldt eveneens voor de collega’s in de horeca. Het was ook een doorzetter. Als iets geregeld moest worden gaf hij nooit op. Cees was taalkundig bijzonder onderlegd, wat goed van pas kwam als er brieven gestuurd moesten worden voor medewerking of vergunningen aan activiteiten”, aldus Krantz.

Een vaste avond in de week, meestal op donderdag, trof je Cees in een café, bijna altijd met zijn vrouw Alie. In De Pub aan de Plantage of in De Blokhut in de Torenstraat. Altijd had hij wat te vertellen. Onder andere over de grote reizen die hij met zijn vrouw maakte. Met veel humor kon hij mensen in het ooitje nemen. En als er nog een auto op de Nieuwe Markt stond, terwijl daar opgebouwd moest worden voor de Kamper-Ui(t)-Dag, ging hij naar de eigenaar en belde aan met ‘Politie’. De eigenaar wist niet hoe snel hij zijn auto moest weghalen, maar politie was in geen velden of wegen te bekennen. Wel een breed lachende Cees School. 

Volgens Remmert Krantz bleef School zelfs tijdens zijn ziekte nog blij. “Hij was nuchter en koesterde geen wrok. Het is wat het is, zei hij”.

Naast zijn activiteiten voor de horeca en Kamper Ui-(t)-Dagen, heeft hij zich vanaf het begin ingezet voor het ontwikkelen en de herbouw van de Kadekraan, aan de IJsselkade, waar nu het licht op groen voor is gezet.

Cees School is onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau. Afgelopen vrijdag heeft de uitvaart in besloten kring plaats gehad. Niet alleen de horeca treurt om zijn overlijden, ook de inwoners van zijn woonplaats Wilsum.

Nick de Vries

Nick de Vries