Afbeelding
Eigen foto.

Column Ondernemen in Kampen: Ondernemers: Laat geen kans ongemerkt voorbij gaan!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ondernemers zijn bij uitstek mensen die geen kansen aan zich voorbij laten gaan. In deze periode, waar coronamaatregelen op de meest ongelegen momenten de efficiëntie van het ondernemen dwarsbomen, valt het alleen niet altijd mee om elke kans met volle overtuiging aan te grijpen. Van 15 t/m 19 november is het de week van de ondernemer en daar zitten natuurlijk allerlei mooie mogelijkheden aan om jezelf en je bedrijf even naar voren te schuiven.

Maar, misschien nog veel belangrijker, schuif eens een collega-ondernemer naar voren en zet daarmee een ander bedrijf in de spotlight. Vertel wat deze ondernemer doet, wat je er kunt kopen, waar je dit bedrijf kunt vinden en welk verschil dit bedrijf maakt in het (winkel)landschap. Tijdens de eerste coronaperiode werd dit in de binnenstad van Kampen door een flink aantal ondernemers gedaan, door middel van filmpjes, en dit leidde tot enorm positieve reactie. Allereerst van de klanten van de plaatsende ondernemer, meteen gevolgd door de klanten van de ondernemer uit het filmpje en daarna heel veel potentiële klanten die van beiden mogelijk nog nooit gehoord hadden.\

Tijdens de week van de ondernemer wordt er door het college van B&W ook veel aandacht geschonken aan de ondernemers van Kampen. Er worden bezoeken afgelegd bij diverse ondernemers in de gemeente, waaronder Vidalco Systems BV, Asia Express Food BV en komkommerkwekerij IJsselgrow. Ook staan, voor een later moment, kennismakingsgesprekken met de ondernemersorganisaties gepland. Natuurlijk is het college van B&W ook altijd welkom in de gezellige binnenstad van Kampen, waar op heel veel schitterende locaties genoten van een goede kop koffie bij een fijn gesprek.

Van 16 november t/m 11 december ontvangt u bij al uw aankopen, in de binnenstad van Kampen, vouchers waarmee u fantastische prijzen kunt winnen.

Waarschijnlijk volledig toevallig begint in de week van de ondernemer ook het Kamper Prijzencircus ‘Heel Kampen wint!’. Van 16 november t/m 11 december ontvangt u bij al uw aankopen, in de binnenstad van Kampen, vouchers waarmee u fantastische prijzen kunt winnen. Heel veel ondernemers in de binnenstad doen hier aan mee en stellen ook zelf prijzen beschikbaar. U koopt bijvoorbeeld een volledig nieuwe sportuitrusting bij SPORT2000 en ontvangt daar meteen een aantal vouchers bij. 

Die vouchers controleert u natuurlijk meteen even, onder het genot van een heerlijk kop koffie, bij De Groene Vlinder. En, vervolgens haalt u de gewonnen prijzen af bij ondernemers die deze beschikbaar hebben gesteld.  Bijv. wat lekkers bij de Multivlaai of een zonnebril van Leurink Optiek. Om voor één van de vele hoofdprijzen in aanmerking te komen vult u uw gegevens in en gaan uw vouchers mee in de hoofdprijzen trekking. Met elke voucher valt wel iets te winnen. Kleine prijsjes en grote kortingen bij een grote diversiteit aan ondernemers. Laat die kansen niet aan u voorbij gaan en kom winkelen en genieten van al dat moois in de binnenstad van Kampen.

Tot gauw, in de binnenstad van Kampen!

Een probleem is een kans in vermomming! Corona geeft problemen en biedt dus kansen.

Deze bijdrage is geschreven door Nardus Koster.

Nick de Vries

Nick de Vries