Afbeelding
Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: In de binnenstad van Kampen is altijd wat aan de hand!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Inmiddels zitten we al weer bijna een maand in lockdown en je kunt dus best stellen dat er wat aan de hand is. We hebben in december nog net even kunnen genieten van het geweldige initiatief om een schaatsbaan neer te leggen op de plantage.

Alle scholen konden hier komen genieten van een winterse activiteit die we steeds zeldzamer kunnen uitvoeren in eigen land. Ook naast de voor scholen geblokte momenten viel er voor velen te genieten van deze schaatsbaan en het plezier was tot in de weide omgeving te horen. Helaas kwam er vlak voor de ingeplande laatste dag een plotseling einde aan dit feest vanwege de nieuwe lockdown. Maar genoten is er. Wat een schril contrast vormde de maandag erna. Een uitgestorven binnenstad zorgde op geen enkele wijze voor een welkom, laat staan een Kerst, gevoel. Toch zitten de ondernemers niet bij de pakken neer en de één naar de ander komt met ideeën op de proppen om er samen nog iets van te maken. 

Binnen een dag heeft de BOK, de ondernemersvereniging van de Binnenstad, geregeld dat er kramen voor de deuren van de ondernemers komen die gebruik willen maken van click & collect. Super handig en ook nog eens gezellig. Thuis fijn je bestelling voor elkaar maken, online of per telefoon, en een afspraak maken wanneer je het wilt afhalen. Op het afgesproken tijdstip ligt je bestelling klaar en aan de kraam kun je dan komen afhalen. Heel erg prettig voor ondernemers en klanten, en er wordt goed gebruik van gemaakt.

Natuurlijk is niet elke ondernemer op elk moment in zijn winkel. Maar ook hier staan andere ondernemers weer klaar om bij te springen en hulp te bieden, zodat ook deze ondernemers gewoon hun pakketten binnen kunnen krijgen en de klanten geholpen kunnen worden . Vandaag nog zei een klant dat ik wel de VVV van Kampen leek. De één komt post brengen, de ander een pakje, een derde komt wat ophalen dat gisteren al is bezorgd en weer een ander vraagt bij welke winkel je momenteel pakjes kunt afgeven voor DHL en PostNL. Ze worden allemaal keurig en snel op weg geholpen of dit de gewoonste zaak van de wereld is. En dat is het ook! Alleen samen komen we hier door en alleen samen werken aan een gastvrije, klantvriendelijke en toegankelijke Binnenstad maakt ons tot de Hartelijke Hanzestad Kampen.

Vergeet niet te genieten van alle kansen die je nu krijgt. Deel ideeën en zet de best practices van anderen om in eigen initiatieven. 

Veel succes en tot ziens in de Binnenstad van Kampen!

En, zet 1 april 2022 maar vast in je agenda. Dan wil je echt in het bruisende Hart van Kampen zijn. 

Nardus Koster

Ondernemer

Nick de Vries

Nick de Vries