Afbeelding
archiefbeeld

Tourist Info Kampen zoekt stadsgidsen

Algemeen

KAMPEN - Tourist Info Kampen wil bezoekers van Kampen informeren over wat er in de stad en de directe omgeving te beleven is. In de Stadskazerne is sinds oktober 2016 de nieuwe locatie voor de Tourist Info Kampen gevestigd, waar bezoekers en inwoners van Kampen terecht kunnen voor informatie over recreatie, horeca, accommodaties, plattegronden, uitjes, arrangementen en stadswandelingen. 

Sinds 2017 is er een eigen gidsenteam die groepen toeristen rondleidt door de stad. De toeristenstroom groeit en steeds meer cruiseschepen doen Kampen aan. De organisatie is daarom op zoek naar Duits- en/of Engelssprekende stadsgidsen die als vrijwilliger willen meewerken. Stadsgidsen ontvangen bezoekers of groepen bezoekers en leiden ze rond in Kampen. Dat kan op alle dagen van de week zijn.

Profielschets
De organisatie vertelt: “Kandidaten zijn representatief, klantgericht en communicatief vaardig en spreken Engels of Duits. Zij zijn bereid zich te verdiepen in de toeristische mogelijkheden van Kampen en omgeving en vinden het leuk om de bezoekers en bewoners van Kampen wegwijs te maken. Ze kunnen zelfstandig werken, kunnen overweg met internet en wonen in Kampen of omgeving.

Aanbod

De stadsgidsen krijgen vooraf een afwisselende opleiding door Kampen, waarbij enige thuisstudie nodig is. Na circa 6 lessen onder begeleiding van een stadsgids kunnen ze zelfstandig als stadsgids aan de slag.

Belangstellenden kunnen een e-mail met naam en telefoonnummer sturen aan touristinfokampen@gmail.com.