Jac Ruiten is ook deze editie weer van de partij.
Jac Ruiten is ook deze editie weer van de partij. Foto: Tennekes

Extra ingelaste Bandjesavond voor Hemelsvaart met muziek, sfeer en gezelligheid in 8 café’s

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - In acht Kamper horecagelegenheden wordt morgen (25 mei) weer een bandjesavond gehouden. Het gaat om een extra activiteit, tussen de gebruikelijke voor- en najaarsedities. 

door Leo Polhuijs

Hoewel zijn restaurant zelf niet meedoet, is voorzitter Remmert Krantz van de organiserende Stichting Horeca Kampen erg blij met het initiatief. ‘”Goed voor de horeca en voor de Kampenaren die een avondje van muziek willen genieten. Het is fijn dat we de coronacrisis nu achter ons hebben gelaten, hoewel je geluiden hoort dat deze in het najaar misschien de kop weer opsteekt, Hoe dan ook, op dit moment zijn we blij dat de mensen ons weer weten te vinden’’. 

Volgens Krantz zijn er tijdens bandjesavond voldoende mensen om de bezoekers te bedienen, ondanks het grote personeelstekort in de branche.

8 acts spelen deze avond in 8 café’s

Ook Rik Vinke van Horeca Kampen is enthousiast: ‘’Voor corona , hielden we ook extra avonden. Of we daarmee doorgaan, weten we nog niet. De bandjesavond is een erg leuke activiteit waar veel publiek op afkomt. Als er pauze is, wisselen mensen van zaak om naar een ander optreden te luisteren. Dat zorgt voor dynamiek. Overigens komt er niet in elke zaak een band. Het kan ook een zanger zijn, als de ruimte voor een band te klein is’.

Waar en wie?

Dick en Robin

In café Moonshiners is het Kamper duo Dick&Robin te horen. Het tweetal speelt al een kwart eeuw samen en wordt gevormd door Robin Abma en Dick Ketting, Hun repertoire is breed en gaat van ballads tot stevig rockwerk. 

Jac Ruiten

Café De Lantaarn vormt het podium voor de rasentertainer Jac Ruiten. Hij was al vaker op de bandjesavond te gast. De solo artiest is klassiek geschoold en een begrip in Kampen.

Different

Bij Moods&Roots kan het publiek genieten van coverband Different. De pop-rockband uit Kampen en IJsselmuiden brengt een dwarsdoorsnede van de hedendaagse popmuziek. De groep bestaat uit Johannes Goudbeek (drums), Jeffrey Timmerman (bas), Gert Lok (toetsen) en Jaap van Duin (gitaar) en de zangeressen. Hanneke Doze en Sascha Raaijman. 

Sturgeon

Café De Corner 

In De Brug die vandaag op de mat viel is abusievelijk vermeld dat in De Corner tijdens bandjesavond een voortzetting van de in de jaren vijftig opgerichte Sturgeons zou spelen. Het gaat echter om een nieuwe Kamper band Sturgeon bestaande uit drie jonge bluesrock liefhebbers.

Ray delando

Café Eigenwijs heeft Ray Delando te gast. De Fries heeft daar al vaker opgetreden. Hij zingt Nederlands- en Engelstalige nummers en zorgt voor een hoog entertainmentgehalte. Rock “n roll, levensliederen, reggae...hij laat het allemaal horen. Bovendien is Ray zijn eigen dj.

Ginfish

In café ‘t Ponton kan worden geluisterd naar herkenbare covers uit de zestiger en zeventiger jaren van akoestisch duo Ginfish. Met twee stemmen en gitaren en af en toe een mondharmonica brengen Richard van der Raad en Ronald van Hoorn de sfeer er goed in. 

Duo Sonic

In ’t Kroegje brengen zangeres Annette Goede en gitarist/zanger/percussionist Hans van Beek van Duo Sonic een uitgebreid repertoire van onder meer jazz, blues en Top 40 nummers. Het duo treedt op met één gitaar, voetpercussie en twee stemmen. 

Six of One

In restaurant De Vier speelt Six Of One uit IJsselmuiden met nummers uit de jaren tachtig en later. De bandleden zijn Daniel Net (gitaar en zang), Dennis Geenevasen (toetsen), Albert Ballast (zang en gitaar), Michel Snoeijer (drums en zang) Adrie van Boven (gitaar) en Raymond Snoeijer (basgitaar).

De bandjesavond begint om 21.00 uur en eindigt om 01.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis.

En ook Different treedt weer op. In de Moods & Roots.

Leo Polhuys