Wethouder van den Belt opent BoekStartochtenden in Kulturhus IJsselmuiden
Wethouder van den Belt opent BoekStartochtenden in Kulturhus IJsselmuiden Foto: Anne Nobel

Opening BoekStartochtenden in Kulturhus IJsselmuiden

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Donderdagochtend was het feest in het Kulturhus in IJsselmuiden. “We vieren vandaag dat we nu ook in IJsselmuiden wekelijkse BoekStartochtenden hebben.” vertelt Irma Hollander, BoekStartcoach van de Bibliotheek. “Dit was al lang een wens en zijn we begin dit jaar rustig gaan opstarten. Inmiddels weten steeds meer ouders met jonge kinderen ons te vinden. We lezen samen een boekje, de kinderen spelen en de ouders drinken een kopje koffie. We vinden het fijn dat er ook regelmatig meertalige ouders komen. Vandaag is er bijvoorbeeld een Spaanse, een Poolse en een Hongaarse ouder aanwezig.”

De aanwezigen werden getrakteerd op BoekStartgebakjes en een vrolijke voorstelling door Marlies en Marieke van Kinderopvang Partou over het prachtige prentenboek ‘De Blaadjesdief’. De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Bernard van den Belt samen met de kinderen. Ze ontdekten in een spannende grote koffer 3 verschillende boekjes. “Ik heb 4 kinderen en dus 4 BoekStartkoffertjes.” vertelde de wethouder. “We lezen thuis veel voor en dat is altijd erg gezellig. Voorlezen is niet alleen heel leuk, maar ook heel belangrijk, bijvoorbeeld voor de taalontwikkeling. En hoe eerder je ermee begint hoe beter!”

Speellezen met je kindje kan je al doen vanaf een leeftijd van 3 maanden. Voor elke leeftijd zijn er passende boekjes. Deze zijn ook in de Bibliotheek te leen. Tijdens de BoekStartochtenden kan BoekStartcoach Irma meer vertellen over lezen met jonge kinderen en wordt er voorgelezen. Maar het zijn vooral ook gezellige ochtenden waarop je lekker een kopje koffie kunt drinken met andere ouders en de kinderen samen kunnen spelen.

“Het Kulturhus is een hele logische plek voor de BoekStartochtenden. We zijn als Bibliotheek erg blij met deze samenwerking met Quintus, OBS Wonderwijs, Kinderopvang Partou en het consultatiebureau. Ook de andere partners in het gebouw zijn erg betrokken.”, aldus Anke Bruggeman, interim directeur-bestuurder van de Bibliotheek.

(Groot-)ouders/verzorgers met kinderen tot 4 jaar zijn op woensdagochtend van harte welkom in de Stadskazerne in Kampen en op donderdagochtend in het Kulturhus in IJsselmuiden. 

Tijd: 10.00-11.30 uur. De toegang is gratis en de koffie/thee/limonade staat klaar.