Spannende laatste week voor crowdfunding Struikelstenen in Muziek

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kamper tekstdichters, singer-songwriters en componisten schreven liederen bij de Kamper struikelstenen. Er is nog één week te gaan om het benodigde geldbedrag bijeen te brengen voor het kunnen maken van de opnames van deze liederen. Inmiddels is zo’n €8000,- bijeengebracht, maar er is méér nodig. Op dinsdag 15 november om 11 uur ’s avonds gaat de campagnepagina op voordekunst dicht. De spanning neemt dus toe bij iedereen die betrokken is bij de Stichting Struikelstenen in Muziek. “We willen iedereen die het belangrijk vindt dit muzikale monument voor de vrijheid te realiseren, iedereen die overweegt dit project te steunen, op het hart drukken dat ook écht te doen,” zegt voorzitter Marco Hulsebos.

Tenminste 80% van het streefbedrag moet komende dinsdag binnen zijn. “Ik heb er vertrouwen in dat we dat halen,” zegt Hulsebos. “Drukkerij PPP uit Dronten, de Stichting Kamper Struikelstenen,  en grondverzetbedrijf Visscher BV uit Mastenbroek hebben ons project geadopteert. Tevens ontvingen we een forse particuliere bijdrage van de heer Bert-Jan Postuma. De Stadsgehoorzaal Kampen stelt op 17 april de zaal beschikbaar voor de premièrevoorstelling. Dat alles helpt ons een heel eind op weg, maar we zijn er nog niet. Het is super belangrijk dat ook in de laatste week nog donaties worden gedaan.” Dat kan via www.voordekunst.nl/projecten/13834-struikelstenen-in-muziek.  

Tijdens de eindsprint staat de crowdfundingcampagne nog wel even still bij de Kristallnacht. Want  woensdag 9 november is het precies vierentachtig jaar geleden dat een pogrom plaatsvond tegen het Joodse deel van de Duitse bevolking. Voor Baruch da Costa is dat elk jaar weer een belangrijk moment om bij stil te staan. Da Costa vertelt de geschiedenis van zijn Joodse familie al vele jaren op middelbare scholen. Ook hij schreef een liedtekst bij een struikelsteen in de stad. “Ik ben blij dat er in Kampen een muzikaal monument wordt opgetuigd voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme. Natuurlijk draag ik daar zelf ook aan bij, ”aldus Da Costa.

“Mijn familiegeschiedenis vormt de basis van mijn songtekst”, gaat de Ijsselmuidenaar verder. “Dat is een bijzondere geschiedenis, want door de eeuwen heen zijn er heel veel mensen die ons liever kwijt zijn dan rijk. Ze zien ons liever dood dan levend. Lees de verhalen maar eens van de Kristallnacht. Later, in de Tweede Wereldoorlog, is mijn opa door zijn huurbaas verraden. Voor 7,50 gulden, als hij gepakt werd. Maar mijn opa was de nazi’s te snel af en wist te ontkomen. Vluchten voor vrijheid, dat is wat mijn Joodse familie al eeuwen doet.” 

Nick de Vries

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41