Set-Up dames 1 blijft ongeslagen in eigen hal na winst op de hekkensluiter.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

D.d. 10-12-2022 - Uitslag: Ten Brinke Set Up DS 1 - Flash Nieuwleusen DS 3 | 3 - 1

Gisteren namen de dames het in eigen hal op tegen de hekkensluiter van de competitie, Flash Nieuwleusen dames 3. Op papier een wedstrijd die zeker gewonnen moest worden en het liefst ook met de volle 4-0. Helaas liep het anders dan waarop gehoopt en moest men vechten om de punten in IJsselmuiden te houden.

De eerste set begon Set-Up met een andere opstelling dan normaal. De diagonaal en passer/loper wisselden van positie, waardoor het spel wat rommelig en onwennig begon. De punten liepen gelijk op, totdat Set-Up eindelijk ging volleyballen. Men liep uit en met een puntenverschil van 10 sloot de thuisploeg de eerste set winnend af: 25-15.

Set-Up wilde graag het einde van de eerste set doortrekken in de tweede set, maar Set-Up kwam niet onder de druk vandaan. De tegenstander wist Set-Up het serverend en doortikkend lastig te maken, waardoor men moest vechten voor alle punten. Richting het einde van de set keek Set-Up tegen een achterstand van 5 punten aan, waarna gas werd gegeven. Helaas te laat 23-25.

De derde set begon iedereen weer op hun eigen positie. Het spel begon te lopen en eindelijk lukte het Set-Up om zelf de druk hoog te leggen bij de tegenstander. De tegenstander kwam er niet aan te pas. Er werd gewonnen met groot verschil: 25-13.

Tot nu toe was er 1 kant van het veld waar telkens de set gewonnen werd, dus was het Set-Up taak om daar in de laatste set verandering in te brengen. Set-Up had moeite met het afmaken van de ballen, waardoor de punten telkens eerlijk werden verdeeld. Men wou zo graag, dat de frustratie soms de overhand nam. Het werd vechtvolleybal. Alles of niets. Mede dankzij de geweldige supporters en hun trommel- en zangkunsten wist Set-Up de set nog te winnen 25-22

Door deze 3-1 overwinning is Set-Up nog steeds ongeslagen in eigen huis. Dat wil men graag zo houden.