Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Humans of Kampen deel 3: Celyne en Miley

Algemeen

‘Ik was net op mezelf gaan wonen toen de eerste lockdown begon. Ik had een half jaar in Enschede gewoond voor mijn opleiding, maar ik ben snel terug verhuisd. Ik vind het heerlijk om in Kampen te wonen, lekker dicht bij het park. Een paar keer per dag loop ik hier een rondje met mijn hond.

Miley, heet ze, en ik heb haar geadopteerd uit Italië. Het leek me fijn om in de lockdown een huisdier te hebben.

De timing was pittig: ze kwam twee jaar geleden eind oktober bij mij en een week later werd ik geopereerd. Maar het is gelukt, en ik geniet ontzettend van haar.

Later begreep ik pas dat het ook heel anders had kunnen gaan, niet alle honden uit Italië passen zich zo goed aan. En je hebt maar weinig informatie, dus in wezen heb ik haar gekozen omdat ze zo mooi bij mijn interieur kleurde, hahaha! Dat maakt het extra fijn dat het zo goed uitpakte.’

Dit verhaal hoort bij een serie: Humans of Kampen. Wil je ook helpen om de serie te maken? Kom dan naar de gratis workshops! In 3 bijeenkomsten leer je een interview schrijven of een mooie foto maken. Samen maken we dan portretten van zo veel mogelijk mensen in Kampen. We starten op woensdag 1 februari. 

Meer informatie vind je op bibliotheekkampen.nl – klik op ‘agenda’ en typ in de zoekbalk ‘humans’.

Nick de Vries