Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Humor met een Boodschap: It’s just me, myself and I

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Marcel Kalter)
In april ontvang ik mijn laatste loonstrook. De allerlaatste als het goed is. Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, hang ik mijn werknemerspet definitief aan de wilgen. Na bijna 53 jaren word ik zzp’er. Een zelfstandige zonder personeel. In mijn geval ook een zelfstandige zonder plan. De meeste mensen vinden dat gek. Je hebt toch een plan als je voor jezelf begint? Nou, ik niet. Dit past bij mij. Ik weet zo langzamerhand waar mijn talenten liggen. En ik ga ervan uit dat er bedrijven zijn, die daar graag gebruik van maken.

In een van mijn columns heb ik geschreven dat je jezelf de salto moet leren. Als het leven je dan een keer laat struikelen, kun je er een salto van maken. Deze figuurlijke salto maak ik al jaren. Ik zie elke nieuwe dag als een geschenk. Bij al mijn werkgevers heb ik dus intens genoten en veel geleerd. Heel veel geleerd. Maar ik heb genoeg gerepeteerd. Het wordt tijd voor het grote podium. Mijn circus. Waar al mijn talenten samenkomen, die hopelijk zorgen voor een enthousiast publiek. Ik vertrouw erop en heb er zin in. Toegevoegde waarde leveren en samen veel plezier maken. Heerlijk toch? Echt win-win.

De spiegel wordt onze grootste vriend. Ik laat je er graag inkijken om te zien wie je bent. Bewustwording creëren. Om verandering op gang te brengen als die is gewenst. Voor mezelf wordt de spiegel belangrijker dan ooit. Natuurlijk gebruik ik die nog steeds om te kijken of m’n haar goed zit. Maar ook om met mezelf te overleggen. Doe ik die klus wel of niet? Krijg ik er energie van en kan ik de impact maken die mijn klanten verdienen? Ik wil namelijk op een eerlijke en leuke manier zaken met je doen. Altijd. Met heel veel humor. Er moet gewoon meer worden gelachen. Lachen is goed voor een mens. Leren vanuit plezier is veel leuker dan leren vanuit weerstand of pijn. Dat geldt voor iedereen.

Het zelfstandig ondernemerschap begin ik goed. Met een vakantie naar Turkije. Ik heb vrij gekregen van de HR-manager in mij. Die deed helemaal niet moeilijk. Dat is het voordeel van zzp’er zijn. Ik ben alles in één. De financiële man, de HR-manager, de algemeen directeur, de verkoper en de uitvoerder. Ik heb nog nooit zo veel petten op gehad. Ik ben benieuwd welke pet me straks het best past om mijn doel te bereiken. Mijn bestemming. Binnen mijn invloedsfeer wil ik de wereld elke dag een beetje mooier maken. Omdat alle beetjes helpen. Sommigen vinden de bestemming het belangrijkst. Anderen de reis ernaartoe. Voor mij maken de mensen met wie ik reis het verschil. Ik heb daarom een voorstel. Jij de koffie, ik de koeken. En een beetje tijd van ons samen. Het wordt sowieso leuk en inspirerend. Dat beloof ik. Misschien wel de start van een mooie reis. Onze reis.

Nick de Vries