Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: Komen en gaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wellicht is dit mijn laatste periodieke bijdrage in dit katern. Vorige week heb ik namelijk het voorzittersstokje neergelegd, beter gezegd overgedragen binnen de Industriële Club Kampen en wel aan Bert Weever. Ik heb buitengewoon lang al zitting gehad in het bestuur van de IC (2006) en de ledenvergadering heeft besloten dat ik algemeen bestuurslid blijf.

Dat is ook een eer en mooi werk om te doen. In de afgelopen zeventien jaar heb ik heel wat voorbij zien komen. Zoals een goed advocaat betaamt heb ik ook een dijk van archief, zodat de belangen van de ondernemers in Kampen wat dat betreft geborgd zijn. Men hoeft dus niet te denken dat we zaken uit het verleden zijn vergeten, want ik duikel het op in de archieven.

Zo ligt daar nog de belofte van de gemeente om de OZB voor bedrijven te verlagen zodra de financiën daartoe aanleiding geven. Zoals u weet heeft de gemeente de OZB voor bedrijven van het ene op het andere moment met 48% verhoogd. Ik pleit ervoor dat die kop er nu afgaat. De financiën van de gemeente zijn dik op orde.

De gemeente moet de OZB verlagen nu de financiën op orde zijn.

Daar komt bij dat ondernemers op Haatland belast gaan worden met de heffing ten behoeve van de collectieve beveiliging van het bedrijventerrein daar. Voordeel voor de leden is dat je je zonder verdere kosten bij de IC kunt aansluiten, dus wat dat betreft: win-win.

Als ik kijk naar waar ondernemend Kampen staat mag gezegd worden dat er wel werk aan de winkel is voor de IC. Met de nieuwe voorzitter binnen onze geledingen heb ik het volste vertrouwen dat we nu daadkrachtig en in één front de toekomst ingaan. Ik denk daarbij aan de niet aflatende kat-en-muis spellen rond het thema uitbreiding bedrijventerrein, de verduurzaming, de woningbouw en zo kan ik nog doorgaan.

Inhoudelijk ga ik daar nu niet meer op in, aangezien de IC nu een nieuwe voorzitter heeft. Het bestuur van de IC zal zich blijven beijveren voor het mede mogelijk maken dat goede randvoorwaarden bestaan dat je in Kampen goed kunt boeren als ondernemer.

Hans Both
bestuurslid IC tevens advocaat te Kampen
Geschreven op persoonlijke titel                        

Nick de Vries

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16